Den amerikanske gigant Coca-Cola har historisk både udviklet og været først med tendenser og udvikling. Se bare det her…. 

Denne gang har de nemlig afsløret, at de har udviklet den første flaske i verden, som er fremstillet ved hjælp af genvundet og genanvendt plastik.

I et partnerskab med Loniqa Technologies, Lndorama Ventures, Mares Circulares (Circular Seas) og The Coca-Cola Company, har man udviklet 300 “sample” flasker ved hjælp af 25% genanvendt havplast hentet fra Middelhavet og strandene omkring.

I følge Coca-Cola er prøven den første plastflaske, der er fremstillet ved hjælp af “marinplastik”, der er blevet genbrugt til mad- og drikkeemballage.

Bruno van Gompel, technical and supply chain director, Coca-Cola fortæller:
”Forbedrede genanvendelsesteknologier er enormt spændende, ikke kun for os, men også for industrien og samfundet som helhed. De fremskynder udsigten til at kunne bruge affald i endnu højere grad. Når vi kan skalere projekter som disse, så giver det mening.  Så kan vi bruge det, ikke bare en gang men igen og igen, ved at aflede affaldsstrømme fra forbrænding og deponering.”

Han tilføjer:
”Denne flaske er et vidnesbyrd om, hvad der kan opnås gennem partnerskab og investering i revolutionerende nye teknologier. Ved at samle partnere fra hele vores forsyningskæde, fra et samfundsoprydningsinitiativ i Spanien og Portugal til en investering i teknologisk innovation i Holland, har vi været i stand til for første gang at bringe beskadiget havplastik tilbage til fødevarer- materiale, som vi kan lave nye flasker med.”

Hvornår det er realistisk, at flasken kommer på markedet vides ikke, men dontt.dk glæder os til at vise de første billeder.

Flasken er lavet af 25% genanvendt plastik fra Middelhavet...

13 FACTS OM COCA-COLA SOM DU MÅSKE IKKE VIDSTE?

1.       Den første Coca-Cola-drik blev opfundet af farmaceuten John Pemberton i 1886, og han kaldte opskriften for ”French Wine Soda”.

2.       I 1931 dukkede julemanden op for første gang i en Coca-Cola reklame, som blev tegnet af kunstneren Haddon Sundblom.

3.       I 1985 blev Coca-Cola den første sodavand i rummet. Astronauter testede Coca-Cola dåsen ombord på The Space Shuttle Challenger.

4.       Brandets røde og hvide Coca-Cola logo genkendes af mere end 90 % af verdens befolkning.

5.       I Kina betyder Coca-Cola ’velsmagende lykke’. Når udenlandske brands vil ind på det kinesiske marked, skal brandet nemlig oversættes til et ‘betydningsfuldt’ navn.

6.       Hvis alle Coca-Cola flasker i verden lægges i forlængelse af hinanden, vil de kunne nå til månen og tilbage igen mere end 1.677 gange.

7.       Coca-Cola er det andet mest forståede udtryk i verden. OK er det første.

8.       Kun ganske få mennesker har kendskab til den hemmelige opskrift, som Coca-Cola er fremstillet efter.

9.       I 1991 introducerede Coca-Cola de første flasker, som indeholdt genbrugsmateriale.

10.   Hvis du stabler 2,8 millioner Coca-Cola automater, ville de fylde ca. 4,3 mio. kubikmeter. Dette svarer til størrelsen på fire Empire State Buildings.

11.   Brandets internationale Facebook-side har over 100 millioner følgere og forsætter hele tiden med at vokse.

12.   Det første år solgte opfinderen af Coca-Cola, John Pemberton, i gennemsnit ni glas om dagen. I dag sælger Coca-Cola 1,4 milliard serveringer om dagen.

13.   De oprindelige Coca-Cola flasker havde et lille mærke, der præcis viste, hvor meget sirup der skulle hældes i for at blande den helt rigtige Coca-Cola.