Sent onsdag aften d. 30 august kvalificerede F.C. København sig til Champions Leagues gruppespil. En historisk præstation, da det er første gang nogensinde, at et dansk hold opnår dette 2 år i streg.

Først og fremmest er det en stor sportslig præstation, hvor klub, spillere og fans i København kan se frem til nogle store oplevelser. Med giganter som Bayern München, Manchester United og Galatasaray bliver der ikke sparet på internationale fodboldstjerner, der vil besøge København.

Men man kommer (heldigvis) heller ikke uden om den store pengemaskine, som Champions League er. Det vil derfor naturligvis også kunne aflæses på forventningerne til regnskabet for 2023.
Konkret betyder det, at PARKEN Sport & Entertainment A/S nu forventer en omsætning på ca. 1.500 til 1.550 mio.kr. og et resultat før skat på 350 til 375 mio.kr. for 2023.

"Forventer et resultat før skat på 350 til 375 mio.kr. for 2023."

Regnestykket er svært at gøre at gøre op. Der er en procentmæssig bonusaftale i sponsor/partnerkontrakterne, PARKEN vil blive fyldt op minimum 3 gange, F&B og salg af merchandise, ligesom spillerne vil opnå en højere værdi. Det er flere gange blevet bekræftet af Peter Christiansen, sportsdirektør i F.C. København.

Til gengæld er UEFAs præmiepenge nemmere at gøre op. Hvis vi tager udgangspunkt i sidste års indtægter, så får hver kvalificeret klub 15,64 millioner euro alene i startpenge. Det svarer til cirka 116 millioner. Derefter får hver klub en koefficientbonus. Sidste år fik FCK 42 millioner kr. Det beløb ser i år til at stige til omkring 65 millioner kr.

Så er der TV-pengene. Her får klubberne fra den såkaldte “market pool”. Her er alle klubber sikret et stort tocifret millionbeløb.

Hvis vi så går videre til det sportslige, belønnes hver sejr i gruppespillet med 21 millioner kr. For et uafgjort resultat får man 7 millioner kr. Hvis man er dygtig og kvalificerer sig til knockoutfasen, får man 71 millioner kr, men også muligheden for at fylde PARKEN igen med alt, hvad der så hører med.

(Kilde: UEFA’s cirkulære for økonomi i de europæiske turneringer 2022/23 og samtaler med UEFA kommunikation.)

Sådan spiller københavnerne i Champions League

Onsdag d. 20 sept. – Ude mod Galatasaray kl. 18.45
Tirsdag d. 3 okt. – Hjemme mod Bayern München kl. 21.00
Tirsdag d. 24 okt. – Ude mod Manchester United kl. 21.00
Onsdag d. 8 nov. – Hjemme mod Manchester United kl. 21.00
Onsdag d. 29 nov. – Ude mod Bayern München kl. 21.00
Tirsdag d. 12 dec. – Hjemme mod Galatasaray kl. 21.00

Champions League

TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.