Heiselbergs vej

Min vej

I dette afsnit af “MIN VEJ” skal vi møde Casper Heiselberg, som i dag er Digital chef i Danmarks største fodboldklub, FC København.

Starten:
2002-2003: 
I 2002 tog jeg en af de vigtigste beslutninger i mit liv, da jeg registrerede mit første domæne på nettet og det er vel egentlig her, min rejse for alvor starter.

Som nystartet gymnasieelev var min fascination af internettet stor, så jeg satte mig til at lære PHP ved at læse nogle tutorials på nettet og endte pludselig med at have udviklet et lille produktivt CMS og noget der kunne ligne en hjemmeside om Manchester United. I julen 2002 skete det så. OldTrafford.dk var mit. Jeg kan stadig huske hvor ellevild jeg var over at have købt mit eget domæne. Foråret blev brugt på at udvikle videre, få ekstra folk med ombord og den 26. Juni 2003 blev OldTrafford.dk lanceret.

Den dag i dag tænker jeg stadigvæk på hvor stor en beslutning det var for mig som person og for min karriere.

Fornyelig rundede vi 25.000 skrevne artikler. Besøgstallet er i de mest travle måneder oppe og nærme sig 100.000 unikke brugere om måneden, men ligger typisk på mellem 50.000 og 60.000 unikke brugere om måneden.

Der er i dag 10-12 frivillige skribenter tilknyttet og flere af de tidligere har deres gang i de danske mediehuse.

Det er også igennem OldTrafford.dk, at jeg senere fik interesse for den kommercielle side af fodbolden, som siden er blevet en stor del af min levevej.

Facts om Casper Heiselberg:
Navn: Casper Heiselberg
Job: Head of Digital hos F.C. København & ejer af OldTrafford.dk
Alder: 31

2005-2010: I SAS blev jeg voksen
I 2005 blev jeg student fra HHX og verden stod åben. Jeg ville egentlig gerne prøve at flytte til Manchester eller måske USA. Jeg gjorde et par forsøg, men en dag så jeg et jobopslag om at blive vikar i SAS. Jeg fik det og blev fastansat kort tid efter. Det var en enorm lærerig periode i mit liv, hvor jeg fik indblik i mange forskellige kulturer og verdener. Selvom det lyder som en kliché, så var ingen hverdag ens i SAS. Jeg elskede mine 5 år i SAS, og har fortsat kontakt med mange af mine kolleger fra dengang.

2008 Sådan endte jeg på CBS
Efter et par års fuldtidsarbejde blev jeg anbefalet at tage en uddannelse for mit eget bedste. Jeg begyndte at snuse lidt til studiemiljøet og endte med at vælge en international bachelor i Servicemanagement på CBS. Mest af alt, fordi jeg var fascineret af luftfart og sportsøkonomi, så her fik jeg lidt af det hele.

2008 var samtidig året, hvor vi på OldTrafford.dk var med til at arrangere vores første udendørsvisning af Champions League-Finalen i samarbejde med Den Glade Gris på Lille Kannikestræde. Over 2.000 mødte op!
Året efter gjorde vi kunsten efter på vor frue plads med over 5.000 fodboldfans.

2009: En fræk email gav indgang til IOC
Dette år fik stor betydning for min karriere. Interessen for sportsøkonomi var stadigt stigende, så jeg søgte ind som frivillig til IOC kongressen. Den store olympiske kongres i oktober, som blandt andet fik besøg af Barrack Obama og Pelé.

Da ansøgningsfristen var overskredet sendte jeg den direkte til kongresdirektøren, der kvitterede med at min profil passerede perfekt som akkrediteringschef ved kongressen. Det var en vild tjans at få. Fascinerende og nærmest lige så skræmmende at opleve IOC så tæt på. Hold kæft det var en fed oplevelse, selvom det krævede ekstreme arbejdstider.

2010 Fra sol, strand og studier i Marseille til hospice i Ballerup
Som opfølgning på IOC kongressen blev jeg tilbudt at stå for spillernes indkvartering og transporten ved den kommende WTA-turnering i Farum. Dette gjorde jeg de efterfølgende 2 år også indtil turneringen desværre måtte stoppe.

Det var samtidig året hvor jeg stoppede i SAS og tog på udvekslingsophold i Marseille gennem CBS. Jeg så frem til et spændende semester, hvor jeg også skulle lære og opleve mere til den franske kultur nede ved middelhavet, men desværre blev opholdet afbrudt efter to måneder. Min mors sygdom blev forværret, og jeg endte med at bruge de 2 resterende måneder af mit udvekslingsophold på et hospice i Ballerup.

2011: ”Kandidatuddannelsen lød desværre interessant og lærerig end den var
Officielt hjemvendt fra Frankrig blev jeg ansat i den digitale afdeling i VisitDenmark til at stå for deres digitale marketinganalyser på tværs af de internationale markeder. Virksomheden var i en digital transformation fra det traditionelle turistbureau til det der vel nu er en digital marketingorganisation, så det var en ret spændende periode.

Jeg skrev samtidig bacheloropgave om muligheden for at få EM i fodbold til Danmark & Sverige for Sport Event Denmark. Konklusionen var at det først var muligt med en turneringsændring (den kom et par år senere, så nu kommer EM i fodbold til Telia Parken i 2020).

Samme år endte jeg med at vælge en kandidatuddannelse, som desværre lød mere interessant og lærerig end den var; Cand.Soc. in Management of Creative Business Processes. Jeg var tæt på at droppe ud, men følte at jeg ville spilde et år med at vente på at starte en anden uddannelse.

På OldTrafford.dk var det samtidig endelig tid til at lave hjemmesiden om efter flere års efterspørgsel fra brugerne. Jeg satte mig for at lære Drupal og for første gang siden 2003 kom OldTrafford.dk ud i en ny indpakning. Det holdte i 2 år, hvorefter jeg relancerede sitet for 3. gang i den version, som du ser i dag.

2012: Tilbage i sportens verden gennem et hårdt semester
2012 blev et af de travleste år for mig til dato, da jeg besluttede at bruge et semester med både arbejdet i VisitDenmark, min hjemmeside og en god kombination mellem nogle valgfag og et praktikophold hos Sport Event Denmark, som jeg havde stiftet tæt bekendtskab med ved IOC kongressen i 2009. Det var enormt lærerigt, hvor jeg var inde over både planlægning, afholdelse og flere analyser af bud på store events i fremtiden, herunder VM i Ishockey der kommer til Danmark i 2018.

2013: Jeg kendte meget lidt til bureauverdenen før jeg pludselig stod i den
I 2013 begyndte jeg så småt at se efter et nyt job. Jeg skulle videre.

Jeg søgte ind i den digitale afdeling hos reklamebureuaet Kunde & Co. Det var en ret hurtig proces. Jeg var til jobsamtale, på vejen hjem ringede de og dagen efter havde jeg en fuldtidskontrakt foran mig. Mit kendskab til bureaubranchen var på det tidspunkt minimalt og det var måske en lidt for stor mundfuld, da jeg samme dag skrev under på min kandidatkontrakt.

Men jeg tog chancen, velvidende at både kandidatopgaven og jobbet begge var mere end bare fuldtidsbeskæftigelser.. og der også lå nærmest fuldtidsarbejde i OldTrafford.dk.

Jeg kan lige så godt afsløre at jeg ikke fik skrevet noget som helst på kandidatopgaven det efterår!

2014 Specialet blev afleveret og jeg skiftede bureauverdenen ud med fodboldverdenen
Da 2014 blev skudt i gang satte jeg mig for at kandidatopgaven skulle afleveres no matter what. Jeg havde valgt det mest åbenlyste emne: ”Hvordan kan fodboldklubber gøre fans til større fans gennem sociale medier?” Case: Manchester United, selvfølgelig.

Det forår blev det – for første gang – til mange timer på CBSs bibliotek og jeg måtte have mange interne kampe med mine egne forventninger: ”At jeg ikke havde omstændighederne til at gå efter 12”, ”At jeg bare skulle bestå”, ”At ingen ville kigge på specialet efterfølgende” osv. Men man er vel alligevel lidt ambitiøs og perfektionistisk.

Anyway, jeg fik skrevet det og indså hvor lærerig en proces det var. Jeg endte med at få 7, hvilket jeg var godt tilfreds med omstændighederne taget i betragtning. Samme dag jeg forsvarede specialet, tog jeg til Manchester og fik samme aften specialet signeret af en af fodboldens helt store legender, Verdens bedste fodboldspiller 1964, den tidligere Manchester United-stjerne Denis Law. Stor afslutning på en stor dag!

Senere samme sommer forlod jeg Kunde & Co og kom ind i fodboldens verden, da jeg tiltrådte som Digital Manager i Divisionsforeningen / Alka Superliga.

2015 – Som barn drømte jeg om at blive en del af det her
I Divsionsforeningen var jeg ansvarlig for Alka Superligaens digitale medier, herunder sociale medier, websites, statistik, tracking på banen, internationalt samarbejde og udvikling af øvrige digitale tiltag. Det var et fedt job, gode kolleger og frem for alt, en verden jeg vel som barn havde drømt om at blive en del af. Om så det var som professionel fodboldspiller eller.. eller indenfor internettet, som de færreste dengang havde stiftet bekendtskab endnu.

Året blev for øvrigt primært brugt på at relancere Alka Superligas officielle website for første gang i 6 år. Du kan læse mere om dette her.

2016 Forlod drømmejobbet, men følelsen er god!
Ovenpå den succesfulde lancering af Superliga.dk, hvor besøgstallet blandt andet steg med 40%, betragtede jeg egentlig jobbet som drømmestillingen for mig. Mine ansvarsområder spændte vidt og jeg blev mere og mere engageret i det internationale samarbejde, som blandt andet bød på spændende besøg hos Serie A, Premier League og Major League Soccer i New York.

Men i slutningen af 2016 fik jeg tilbuddet om at blive Head of Digital i F.C. København. Det var en stor beslutning, da jeg ikke selv var på vej væk, var godt tilfreds i Divisionsforeningen og fortsat følte at der var ting at udrette.

Men alligevel føltes det inderst inde som den rigtige beslutning. En stor og spændende udfordring i en klub med ambitioner og muligheder på den digitale front. Heldigvis er det fortsat den følelse jeg har i kroppen, her 3 måneder inde i den nye stilling hos de danske mestre.

Vi ses i Telia Parken!

/ Casper Heiselberg
Følg Casper på Twitter & Linkedin