Samtale med Lasse Søkilde, Bold Drinks.

Det burde egentlig være naturstridigt, at Lasse Søkilde kun er 23-årig. En ting er sikkert. Han har formentlig allerede oplevet mere, end mange andre erhversdrivende oplever i hele deres karriere. Et eksponeret eksempel var, da han blev afvist i Løvens Hule med hans is-kaffe “Bold Drinks”, hvorefter de fleste “normale” mennesker måske var stoppet. Men Lasse bliver ved til han får et ja, og han fik da også en investering med “hjem” året efter. Men “hjem” skal Lasse aldrig. Han skal videre. Udfordringerne har siden været mange. Det har været alt fra lukkede butikker, problemer med at få leveret kaffe i rette kvalitet og så var der “lige” de voldsomme udfordringer med Suez kanalen. Men hvor der er vilje, er der vej.   

I dag sælges de populære dåser i mere end 1.400 butikker landet over, og de første markeder i udlandet er begyndt at røre på sig.

I dag kan du møde Lasse Søkilde i ugens creator-samtale på dontt.dk, som vi mødte ude på Bolds store lager lidt udenfor København.

Hvorfor Bold Drinks?
At være bold betyder “at være dristig”. At kunne komme tilbage og turde tage nogle chancer og gøre det, der skal til.

-

Lasse Søkilde om deres produkt:
Vi har taget den gode smag fra iskaffen, og kombineret den med det funktionelle tankesæt bag energidrikken. Det er 100% naturlig energi.

Har det altid stået i stjernerne, at du skulle være iværksætter?

“Nej, det vil jeg faktisk ikke sige. Jeg ville meget hellere være fodboldspiller i hvertfald. Det var den drøm, som jeg gik efter, da jeg var yngre. Jeg spillede på et relativt højt plan, og når jeg tænker tilbage på det, så var det der, at jeg lærte, at man altid skal arbejde hårdt. Der er alt at vinde, og der er alt at tabe. Sådan kan jeg godt lide det. Jeg hader, når ting står stille. Jeg bliver totalt destruktiv af det. Det var også en af grundene til, at jeg som 17-årig flyttede til Roskilde fra Jylland. Jeg startede på handelskolen, gik på en iværksætteri-linje, og det var der, jeg faldt for iværksætteri for at svare på dit spørgsmål.”

Lasse Søkilde Bold Drinks

Men derfra og så starte Bold? Kan du fortælle om starten?

“Historien om Bold Drinks starter første år på Handelskolen. Adrian (red. daværende partner i Bold) og jeg snakker om de her ting. Det starter med, at jeg smager en iskaffe fra Aldi som helt sikkert kan laves bedre, men fungerer godt for mig f.eks. før træning. Adrian arbejder på kaffebaren Baresso og fortæller samstemmende om alle de folk i jakkesæt, der bestiller dobbelt og tripple espressoshots pga. koffeinindholdet.  Så det var vores måde at lave en “markedsundersøgelse” på, og vi gik straks i gang med at udvikle vores egen opskrift på iskaffe baseret på tre espressoshots.”

Hvor har I pengene fra?
“Vi havde ikke mange penge. Vi havde faktisk ingenting. Men hvad man ikke har råd til økonomisk, må man have i benene.”

Historien om om jeres start, Løvens Hule og investorer er fortalt mange gange før. ( link:   ) Men kan du sige noget om, hvilke værdier der stadig er i virksomheden fra dengang til nu, hvor I er et helt andet sted?

“Helt klart vores DNA. Vores vilje. At gøre, hvad der skal til. Vi vidste jo ikke noget om iskaffe dengang, men havde vores vilje til at lykkedes. Det skal vi altid have med i virksomheden nu og fremover. “

Er det gået hurtigere eller langsommere at nå her til i dag med virksomheden, hvor I sælger jeres produkt i 1400 butikker i Danmark?

… ( et stort smil.. ) “Jamen for at være ærlig. Jeg synes, at det har taget længere tid. Jeg havde ikke troet, at det skulle være så svært. Det havde jeg virkelig ikke. Jeg ved helt ærligt ikke, om jeg ville gøre det forfra igen. Det har virkelig været den vildeste kamp. Spørg mig om nogle år”. 🙂

Hvad har været det sværeste?

“Når du ikke har erfaringen, så er det “det hele”. I starten var det jo at finde de rigtige producenter. I starten var der mange “nej`er” vi ude i “marken”. Det er hardcore, men det er en del af iværksætteri. Man lærer enormt meget af det.”

Hvordan reagerer du nu, når du får et nej?

“I starten gjorde det ondt i maven. Men du må aldrig tage det personligt. I dag har jeg lært at tage et nej for et nej til det vi kom med, og intet andet. Så må man bare komme tilbage, og have gjort det endnu bedre næste gang. Det er en bunden opgave som iværksætter ikke at tage et nej alt for personligt. Så bliver det for hårdt.”

Så du er ikke bange for et få et nej?

“På ingen måde. Hvis du giver mig et nej, så går jeg hjem, og forbedrer de ting jeg kan og kommer tilbage. Men husk. Det er kommet igennem træning på den hårde måde. Jeg har været rundt med bussen, en kasse Bold og taget fra butik til butik og fik et nej 9/10 gange. Det var da ikke særlig sjovt.”

Hvor er I henne om 3 år som virksomhed?

“Jeg tror, at vi er en af Europas største brands indenfor iskaffe. Vi er i hvertfald Skandinaviens største. Hvis man skal sammenligne det med noget, de fleste kender, så tror jeg, at vi er ligesom “Cult” i vores segment, bare mere internationalt. Vi har altid tænkt internationelt, og det vil kun blive et endnu større fokus, som tiden går.”

I starten gjorde det ondt i maven. Men du må aldrig tage det personligt. I dag har jeg lært at tage et nej for et nej til det vi kom med, og intet andet. Så må man bare komme tilbage, og have gjort det endnu bedre næste gang.

Lasse Søkilde om "at få et nej".

Skønlitteratur siger mig intet

Hvem bliver du selv inspireret af?

“I handelskoletiden var det meget Jesper Buch. Det var især hans tanker om “kold kanvas”. Det var noget, jeg kunne forholde mig til dengang. Det var den mest oplagte måde at komme ud med Bold på. Det var nok også den eneste på daværende tidspunkt 🙂 Men der er mange mennesker som inspirerer mig på “min vej”.”

Hvordan ser dit medieforbrug ud?

“Før jeg startede på handelskolen havde jeg aldrig læst en bog. Men på handelskolen startede jeg med at læse bøger om især iværksætteri. Jeg tror, at jeg siden har læst over 200 bøger, og har altid gang i et par stykker. Sådan er det stadig. Det er altid fagligt eller biografier. Altid. Det er her,  jeg føler, at jeg kan blive klogere. Jeg har prøvet med skønlitteratur, men det siger mig virkelig intet.

Jeg holder mig også orienteret ved de store medier, men det er først noget, jeg er begyndt på senere. Der er nogle ting, som jeg godt kunne have været på forkant med tidligere, hvis jeg var orienteret, så det prioriterer jeg også. Jeg læser også med på dontt.dk, hvilket har været helt naturligt med jeres fokus.”

Hvordan ser din hverdag ud?

“En typisk uge for mig er mere og mere kontor. Det har jeg klart skulle vende mig til. Tidligere har det jo været “salg, salg, salg”, som jeg egentlig elsker, nu er det en masse kontorarbejde. Jeg møder ind på kontoret omkring kl. 8 og smutter vel ved 20-tiden igen. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, men sådan kan jeg rigtig godt lide det, og det er det, som passer til mit liv lige nu. Jeg snakker meget i telefon med vores sælgere, partnere osv. Men det er stadig meget alsidigt, selvom det er fra kontoret. Man behøver snart ikke sige til nogen, at den her verden er uforudsigelig.”

Bold Drinks

Creators

Continued….

Det her bliver ikke det sidste du har læst til Lasse Søkilde og Bold Drinks på dontt.dk

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her. 


Hvorfor dontt.dk ?

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt”.

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at gøre dagens opgave”.