I sommeren 2018 skrev Børsen om den succesfulde iværksættervirksomhed Rackbuddy. Kort fortalt blev Rackbuddy til, da to venner fik en ide om, at lave tøjstativer af vandrør. Det er blevet en stor succes. Den historie kan vi altid fortælle en anden gang her på dontt.dk

Historien i dag handler om, at Medejer/CEO Lasse Nielsen i ren begejstring, tog et billede af omtalte artikel, postede det på linkedin med et link til den online version. En historie der både har givet Børsen opmærksomhed og trafik til sitet.

Men kort tid efter, blev Lasse kontaktet af journalisten, der ville have copyright betaling for billedet, som Lasse havde taget og delt. ( Et billede af papiravisen). Et opslag der nåede ud til over 20.000, og selvfølgelig var god promovering af Rackbuddy, men ligeledes af Børsen.

De 2 Rackbuddy stiftere. Lasse Nielsen (tv.) & Martin Heinze (th.)
PR FOTO. Rackbuddy

Lasse Nielsen skriver selv på Linkedin:

“Jeg blev stolt og glad og købte avisen. Jeg tog et billede af artiklen i begejstring og lagde det op her på Linkedin, med et link til den online version.” Jeg fik et chok ( Red. da han blev kontaktet af Børsen 2. gang), da jeg synes at jeg også reklamerede for børsen. Men jeg beklagede mange gange og slettede omgående indlægget.

Det var dog ikke nok for Børsen i følge Lasse Nielsen. Han skriver, at selv efter flere mails, advokater og “meget mere”, så endte det med at Rackbuddy måtte betale flere tusinde kr.

Dontt.dk har snakket med Lasse, der forlængst er kommet videre. Men han stadig er ærgelig over Børsens måde at håndtere på. Han oplyser, at Rackbuddy endda har købt billederne fri fra artikel, da de synes de var fede.

Lasse: “En ting er pengene, men også ærgrelsen og tiden der er brugt. Mest af alt er jeg forundret over den manglende tillid til mennesker. Det hele virkede som et setup hvor, hver en krone presses ud af unge iværksættere, som uvidende træder ved siden. Hvorefter at blive angrebet af advokater. “

Rackbuddy bliver bakket op af en lang række iværksættere med mere end 150 positive kommentarer på Lasse Nielsens opslag.

Vi har selvfølgelig forelagt Børsens Ansv. chefredaktør Bjarne Corydon sagen med nedenstående spørgsmål. Vi afventer fortsat.

Opdateret: Børsens nyhedsdirektør beklager forløbet. LÆS HER.

1) Er det Børsens politik? At sende en advokat efter folk, som er glade for at være i jeres avis?

2) Kan du forstå, at man som i dette tilfælde, er en glad iværksætter, som er kommet i jeres fine avis,  og i ren begejstring deler et billede med det? 

3) Er det ikke god markedsføring for jer?

4) Kan du kort ridse op, hvad jeres regler er mhs. til delinger?