Den fodboldmæssige historie om Nicklas Bendtner starter for alvor i 1998. Den talentfulde dreng fra Amager skifter Tårnby Boldklub ud med KB. Her spiller han på klubbens talenthold hele vejen frem til 2004, hvor han bliver hentet til giganterne fra Arsenal. Knap 16 år efter er det tid til at vende retur.
Bendtner er tilbage, hvor det startede. I København.

Kom tæt på hans 3. dag som spiller for FC København.

KL. 23.45:

Den var 15 minutter i “lukket transfervindue”, da fodboldagenten Ivan Marko Benes sendte et tweet og nedenstående billede ud. Nicklas Bendtner og FC København har lavet en aftale for resten af året.

Internettet begyndte straks at koge op! Det var ikke kun den danske sportspresse, som skrev om det overraskende skifte. Alle større fodbold-/sportsmedier var straks fremme med en artikel og/eller kommentar om den store angribers retur til København.

OM BENDTNER:

- Født: 16/1 1988

- 81 landskampe
Bendtner blev yngste dansker nogensinde til at runde 25 landskampe.
(21 år og 75 dage)

- 171 kampe for Arsenal

TRØJESALGET:
Allerede dagen efter Nicklas Bendtners skifte blev annonceret, kunne FC København melde om “udsolgt” af den hvide hjemmebanetrøje.

Butikschef Martin Nøhr fortæller: 
– Der har været kæmpe interesse for at sikre sig vores nye hjemmebanetrøje med Bendtner 32 på ryggen, hvilket har betydet, at trøjen er udsolgt i alle voksenstørrelser. Der bliver arbejdet på højtryk, og trøjen er på lager i alle størrelser igen om 7-14 dage.

Overskrift fra Daily Mail
Læs artikel her.

De sidste 3-4 måneder har været svære, men det har ført mig hertil. Det er jeg lykkelig for.

Nicklas Bendtner om gensynet med FC København

DEN FØRSTE TRÆNING:
En forventningsfuld blanding af mange fans, journalister og fotografer var mandag mødt op ved “10´eren”, FC Københavns træningsanlæg for at se Nicklas Bendtners første træning.

Kl. 10.20 kom han frem. Godt fulgt af en bodyguard foran og FCK fotograf Andreas Højberg bagved entrerede Bendtner i lyserøde støvler træningsbanerne.

Der var mandefald i truppen pga. landsholdspausen, men alligevel store profiler som Viktor Fischer, Rasmus Falk, Jens Stage og Andreas Bjelland.

Træningen begyndte med lidt småspil og et par små løbeture/sprints.
Derefter stod den på afslutningstræning for Viktor Fischer og Bendtner på 3. målmand Frederik Ibsen.

Det var tydeligt at fornemme, at for hver aktion Bendtner havde, så klikkede fotograferne løs.

PRESSEMØDET:
Kl. 14.00 stod den så på pressemøde. Den samlede danske verdenspresse var sammen med journalister fra resten af norden dukket op i stort tal. Pressemødet blev vist direkte, og fodboldfans i tusindvis ventede spændt på, hvad Manager Ståle Solbakken og Nicklas Bendtner havde at sige.

Det var de første udtagelser fra partnerne, hvis man ser bort fra de par opdateringer på de sociale medier.

Her er udvalgte citater fra pressemødet: 

“Jeg ønsker, at kontrakten skal forlænges, men det kræver af mig, at jeg viser noget i de her fire måneder.”
Nicklas Bendtner

“Dame N’Doye (FCK-angriber, red.) sagde meget rammende, at alle fortjener en ny chance – særligt en ven af huset.”
Ståle Solbakken.

“Jeg er sikker på, at jeg med opbakning fra Ståle og medspillere kan lykkes. Skridt for skridt skal jeg mere ind i tingene og bidrage i de kommende 24 kampe. Så sidder jeg forhåbentlig her igen i januar.” 
Nicklas Bendtner

FLERE BENDTNER CITATER FRA PRESSEMØDET:

"Det er kæmpestort for mig, og jeg har drømt om det i mange år. For mig er det en sublim mulighed, og jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang."

-

"Det er heldigt, at jeg kun er 31 og har en masse år i mig endnu. Jeg glæder mig til at vise mig frem. Jeg har holdt mig i form og denne landskampspause er en god mulighed for at komme i rigtig god form."

SAGT OM SKIFTET:

“De fleste ved, at han er en gudsbenådet fodboldspiller, og hans størrelse og spillestil taget i betragtning, så passer han perfekt ind i måden, FCK gerne vil spille fodbold på.”
Mathias Zanka Jørgensen til DR.

“Jeg kender ham fra landsholdet, og nu kommer jeg til at lære ham bedre at kende. Han er frisk, spreder glæde og godt humør. Det skal han endelig blive ved med”.
Viktor Fischer til Jyllands-Posten.

“Jeg er glad for det. Vi kender hans kvaliteter. Vi har haft uheld på angriberposten. Nu får vi noget kvalitet ind. Jeg tænker ikke over, hvor stor en stjerne, han er, og hvor meget opmærksomhed, han får.”
Rasmus Falk til BT.

"Min ambition har altid været at vende retur til København"

Nicklas Bendtner

SE FCK TVs INTERVIEW MED BENDTNER HER:

Foto: Copenhagen Sundays , FCK.DK & DONTT STUDIO