En ny undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at hver 4 af os har problemer med at sove. Vi gentager lige; Hver 4.! Mere end 23% har endda svaret, at de ofte eller altid sover dårligt om natten.

Her er de typiske grunde, som folk har besvaret, hvorfor de sover dårligt:

  • Jeg kan ikke finde ro: 56 pct.
  • Min partner snorker: 14 pct.
  • Det er for varmt i rummet: 13 pct.
  • Jeg ligger dårligt i sengen: 11 pct.
  • Jeg bliver vækket af mine børn: 9 pct.

Søvn er alt for undervurderet i vores ‘performance erhvervsliv’ herhjemme. Vi bruger flere penge end nogensinde før på selvudvikling, kost / sunde vaner & teknologi til at lette hverdagens gøremål og skabe mere overskud. Men giver vi os de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Det, som måske tæller allermest efter din kost? Søvn restituerer din krop og sind, og er faktisk det, som sikrer hjernes lagring af nyligt indlærte ting. Den måske største fjende til din nattesøvn er telefonen. Her kan vi alle starte?

Skærmlyset er nervesystemets værste fjende. Du bør slukke telefonen mindst en halv time, før du skal sove. 

Tænk over det. Måske det kan gøre din hverdag lidt bedre! Med den rette søvn.

De næste uger vil Dontt.dk sætte fokus på din ‘skærm’ livsstil. Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, som 35.000 andre, så får du artiklerne direkte i mailboksen.

Vi har droppet de 100 gode råd, som du kan finde overalt. Her er 2 gode & konkrete råd, som måske kan hjælpe dig på vej.
Det starter ved dig selv! 

  1. Brug appen “Moment”.
    Når man har opbrugt sin daglige kvote mobiltid, dukker der en irriterende popup-besked frem på skærmen med en påmindelse om, at man skal lægge mobilen fra sig til i morgen. Der føres statistik, og du kan gå i konkurrence med dig selv om at få din tid ned fra dag til dag.
  2. Drop de ligegyldige notifikationer
    Mange apps er skræddersyet til, at folk skal blive afhængige af dem. Med de store økonomier der er kommet, er det vigtigt for udbyderne, at du kommer igen og igen – og helst logger ind i appen flere gange dagligt…..
    Men hvor mange er egentlig nødvendige? Små opdateringer fra eksempelvis Facebook fungerer som mikrobelønninger i hjernen og er med til at træne os i at tjekke mobilen igen og igen. Ved at fjerne disse apps får du et mere afslappet forhold til din smartphone.