Robert Skov startede med, at spille fodbold i Silkeborg IF. Allerede som 16 årig fik han debut på klubbens førstehold. Det blev hurtig en succes, og allerede som 19 årig var han Silkeborgs mest afgørende spiller. Det medførte at FC København hentede ham til København i januar 2019.

Vi mødtes med Robert en lørdag formiddag på “Nr. 10”, til en snak om FCK, ham selv og København generelt.

Robert, du har været i København i snart 10 mdr. Hvordan er du faldet til i byen?
Super godt. Det er en fed by at flytte til. Det var selvfølgelig lidt noget rod i starten med forskellige lejligheder og hotel, men nu er jeg faldet godt på plads i min egen lejlighed. Klubben har været helt kanon til at få mig på plads.

Største forskelle på Silkeborg og København?
Det er størrelsen. Der sker bare mere. København er en fantastisk by, også når jeg sammenligner med mange andre udenlandske storbyer, jeg har besøgt. Genial by! 

Hvad bruger du mest din fritid på?
Jeg hygger mig sammen med venner og folk fra holdet. Jeg har flere venner hjemmefra også, som er herovre for at studere. 

Hvor har det været sværest at omstille sig til at skulle spille for Skandinaviens største fodboldklub?
Jamen, jeg har aldrig skiftet klub før i mit liv. Så bare det var vildt nok i sig selv. Jeg havde aldrig prøvet andre omklædningsrum end dem i Silkeborg. Men igen, jeg blev taget godt imod. FC København er fyldt med gode og venlige mennesker.

Kravene er selvfølgelig også anderledes. Vi skal vinde hver gang. Det passer mig perfekt.

Var der andre danske klubber inde i billedet, da du skiftede?
Da jeg hørte om interessen, og Ståle ringede, så vidste jeg godt, hvor jeg ville hen. Jeg var imponeret, og var ikke i tvivl. Det er uden tvivl Danmarks største klub. Jeg vil ud i Europa og vinde nogle titler. Det rimer godt på FC København.

De hurtige:
Byens bedste kaffe: Andersen & Maillard
Byens bedste spisested: Høst

Yndlingssted i København: PARKEN.

Hvad siger holdkammeraterne om Robert Skov? FCK TV spurgte Viktor Fischer, Nicolaj Thomsen og Peter Ankersen: