Samtale med Peter Falktoft og Sebastian Quistorff, Co-founder Prolog.
Den 12. oktober lancerer Her går det godt og Prolog deres seneste samarbejde, og det var en oplagt anledning til at mødes med Peter Falktoft og Sebastian Quistorff i Kødbyen en formiddag. Her fik vi os en snak om projektet, der bygger på venskab, en fælles kærlighed til kaffe og ønsket om at skabe en inkluderende kop kaffe, som kan nydes af alle.
Som med alt andet jeg laver, er den primært tænkt til mig selv. Det synes jeg faktisk er den ærligste måde at lave produkter på
Billederne er taget af Mathias Frejdahl og Theis Mortensen. 💙
Vi kan jo starte med det mest åbenlyse og nødvendige spørgsmål. Hvorfor sidder vi her?
Falktoft:
“Først og fremmest fordi du spurgte om jeg havde tid, og det har jeg jo altid når du skriver. Vi har lavet nogle drip bags med Prolog. Først og fremmest fordi vi godt kan lide at lave noget med de søde mennesker fra Prolog. Det her projekt har været rigtig livsgivende for mig på mange måder. Det er muligheden for at lave en god kop kaffe, mens du er på farten, eller hvis man for eksempel står på et eller andet generisk venue til OL, hvor de serverer en eller anden slavekaffe, fordi de har købt partnerskabet.”
Ja, men hvad er en “drip bag” egentlig?
Sebastian:
“Det er en prækværnet kaffe i et lukket filter, hvor der ligger 10 gram kaffe. Tænk på det som et tebrev. Det kræver ikke mere end lidt kogende vand. Vores drip bag er lavet med vores bønne, ‘Los Pirineos Black Honey’, som er fra El Salvador.
Det er deres signaturbønne, som de er mest kendt for. Så det er en kaffe af høj kvalitet, som nu er tilgængelig overalt med denne drip bag. Den er kendt for sin komplekse struktur og nuancer, med noter af syltede bær og mørke druer. Der er masser af smag i den. Det var meget vigtigt for os, for der er mange instant produkter, som er ret kønsløse. Men denne her har virkelig karakter.”
Sebastian: Det er Prologs første instant produkt, så det er et vigtigt samarbejde for os
Instant kaffe har jo et lidt blakket ry. Kan man sige noget om, hvor god den er, eller sammenligne den med noget?
Sebastian:
“Helt konkret bedømmer man altid kaffe på en 0-100 skala. Cup scoring er en systematisk metode til at evaluere og bedømme kaffens kvalitet, og den er alment anerkendt. Det gør man, uanset om det er Karat kaffe eller den dyreste fra El Salvador. Vores kaffe scorer over 86 point. Så på den måde er vores certificeret, men smag er jo subjektiv.”
Hvem er den lavet til? Hvem er målgruppen?
Falktoft:
“Som med alt andet jeg laver, er den primært tænkt til mig selv.” (efterfulgt af et stort smil). “Det synes jeg faktisk er den ærligste måde at lave produkter på. Guderne skal vide, at ham/hende, der i sidste ende ejer Nespresso, helt sikkert har en La Marzocco derhjemme. Det ved alle jo. De her drip bags har hjulpet mig meget. Jeg er en af dem, der prioriterer min kaffe. Jeg vil hellere undvære end nøjes. Så den er lavet til typer som mig, der sætter pris på god kaffe.”
Samtidig er det en meget inkluderende kop kaffe. Den er ikke opdragende, hvilket Prolog også gør meget ud af. Mest fordi man ikke skal ud og bruge ‘spidsen af en jetjager’ på udstyr.”
Den første udsendelse 'ud af studiet' var ude foran Prolog
Sebastian, hvorfor er det et fedt samarbejde for jer?
“Peter og Esben har besøgt vores kaffebar siden 2016. Vi er gået fra ‘ikke at kende hinanden’ til at blive gode venner. Så der er en masse energi i samarbejdet, og vi er heldige, at der er stor interesse for det. Det er Prologs første instant produkt, så det har været et vigtigt samarbejde for os.”
Falktoft:
“Vi har en længere historie med Prolog jo. Den første Her går det godt ‘ud af studiet’ var ude foran Prolog. Det var i 2016. På det tidspunkt kendte jeg hverken Sebastian eller drak kaffe. Det var netop Sebastian, der var på arbejde den dag, og vi fik lov til at sende udenfor Prolog. Inden vi får lov til at drikke kaffen, fortæller en yderst dedikeret Sebastian i 4-5 minutter om den kaffe, vi skal drikke. Det blev starten på et venskab og en kærlighed til kaffe.”
Hvordan ser jeres egen kaffehverdag ud?
Falktoft:
“Som den aarhusianske jyde, jeg er, har jeg indrettet mig totalt jysk her i byen. Jeg har mine åndehuller. Jeg lever lidt en landsbystilværelse. Min første kop kaffe er, når jeg om formiddagen spadserer herned til Prolog. Jeg synes generelt, at når man er så heldig at bo i en by med så meget god kaffe, skal man være ret langt ude på en tangent (hvilket jeg selv er) for at bruge alt for mange penge på kaffeudstyr. Jeg holder meget af at komme her og er på fornavn med alle hernede.
Jeg er i øvrigt en espressomand. På dage, hvor jeg hænger i bremsen, bliver det til en ‘redeye’ (espresso efterfulgt af en batch brew eller pour over). Og hvis det står helt galt til – som i: kategori 3-galt – så er det defibrillatoren (quad espresso, læs: to dobbelt espressoshots lige i rap). Den er voldsom og kun til nødssituationer. Men de hænder jo.
Jeg prøver at være færdig med kaffeindtaget senest kl. 12, så det ikke fucker med søvnen.”
Sebastian:
“Jeg drikker typisk min kaffe på en af vores to steder eller på vores kontor. Jeg er meget i kontakt med vores egen kaffe, så jeg hele tiden ved, hvad vi sender ud. Den er konstant under udvikling. Jeg drikker ikke så meget mælk i min kaffe mere, så det er mest filter eller espresso.”
Kaffen kan købes fra d. 12 oktober hos Prolog.
Både i deres kaffe og online.
Get smarter, faster!
Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.