I sommeren/sensommeren 2023 åbner der et nyt grønt frirum i København. Det kommer til at ligge i hjertet af byen på Sydøen mellem Operaen og Papirøen.Operaparken er navnet på parken og folkene bag kalder det et rekreativt område med plads til fordybelse. Operaparken er finansieret og doneret af A.P. Møller Fonden. Parken er hele 21.500 m2 og er tegnet af COBE.

I denne artikel kan du få et “smugkig” på endnu et nyt dejligt område i vores hovedstad.
Men lad os starte med lidt baggrund.

I år sker det: Operaparken i København åbner i 2023.

Til formålet er der blevet oprettet en ny fond. Den hedder Operaparkfonden og vil både stå som ejer og ansvarlig for driften, når parken er færdig senere i år.

De fortæller at Operaparken er inspireret af 1800-tallets romantiske haver og romantikkens landskabsmalerier. I parken vil besøgende kunne opleve træer, planter og blomster fra hele verden, som er nøje udvalgt efter deres farvemæssige variation hen over året. Parkens flora vil således skifte udseende, duft, farver og tæthed efter årstiderne og afhængigt af, hvor i parken man opholder sig.

Parken kommer til at bestå af seks forskellige haver med landskabelige temaer fra hele verden: Nordamerikansk skov, Dansk egeskov, Orientalsk skov, Engelsk have, Nordisk skov og Det tropiske væksthus. Den frodige bund vil desuden fortsætte på parkens trappehustage, som vil bestå af vilde og blomstrende græsser.

Det organisk formede væksthus kommer til at ligge centralt i Operaparken med en café og vinterhave. I væksthuset vil der blive etableret middelhavsforhold ved hjælp af solpaneler på Operaens tag, og i midten vil der være plantet et 12 meter højt Ficus-Alii træ. Træet vil med sin højde nå op i væksthusets café, hvor gæsterne kan sidde under trækronen og nyde forfriskninger. Væksthuset vil lede ned til et underjordisk parkeringsanlæg i to etager med 300 parkeringspladser – Parkeringspladser, som er fremtidssikret med rige muligheder for opladning af el-biler.

Fra parken og parkeringsanlægget bliver det muligt at komme over til Operaen.

Operaparken

Sådan så der ud i december måned 2022. Så arbejdet er ikke helt i mål endnu.

Operaparken er doneret af A.P. Møller Fonden som et rekreativt rum i København. Den er tegnet af COBE og får et samlet areal på 21.500 m2. Både park og underjordisk parkering opføres af Operaparkfonden, som også er ejer og står for driften, når parken er færdig i 2023.

Smugkig

Operaparken
Operaparken
Operaparken
Operaparken
Operaparken

Creators


Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.

Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.