Nyt ikon på vej til Bornholm

Den hurtige nyhed

Denne redaktions kærlighed til Bornholm er ingen hemmelighed. I sidste sommer “åbnede” vi vores helt egen bornholmerguide, så du kære læser kunne komme endnu tættere på solskinsøen.

Du finder guiden her, som indenfor de næste par uger vil være fuldstændig opdateret. Guiden bliver opdateret med nye partnere, mere inspiration og et par gode tilbud. Desuden løfter vi sløret for et helt særligt Dontt samarbejde! Følg med!

Der bliver masser af ting i den nye guide. Den helt store nyhed på Bornholm i år, er det nye Hammershus Besøgscenter.

Det åbner d. 22 marts, hvor blandt andet Hendes Kongelige Højhed Kronprisesse Mary vil være tilstede.

“I følge Bornholms Tidende begynder dagens program kl. 13, og byder blandt andet på sang og dans om borgruinen, taler og rundvisning. Klokken 13.45 ankommer kronprinsessen, og et kvarter senere foregår velkomsten og selve indvielsen af besøgscentret. Derefter vises kronprinsessen og miljø- og fødevareministeren rundt, og mellem klokken 15 til 22 er der åbent for alle nysgerrige.”

Projektet omfatter, i følge Naturstyrelsen, restaurering af ruinen, men hovedparten af støtten vil gå til at opføre et besøgscenter med bedre og mere moderne rammer til formidling af Hammerhus og landskabet omkring nordeuropas største borgruin.

Det nye besøgscenter bygges cirka 200 meter øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft. Vinderforslaget omfatter også en gangbro på pæle mellem borgruinen og besøgscenteret.
De besøgende vil kunne gå direkte ud på besøgscenterets tag, hvor der bliver panoramaudsigt til slotsruinen.

– Det nye Hammershus Besøgscenter er tegnet af Arkitema Architects.

– Hammershus bliver hvert år besøgt af op mod en halv million gæster fra både ind- og udland

– Det var en donation på 102,5 millioner kroner fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, der gør Hammershus Besøgscenter muligt.

– Indvielsen af Hammershus Besøgscenter er den største enkeltstående begivenhed for Naturstyrelsen i 2018.