Navnet er Nicolai Boilesen, 26 år og profil på byens fodboldhold. Han skiftede forrige sommer Holland ud med Danmark, og Amsterdam ud med København.

Vi mødtes med Nicolai på Nr. 10, og fik en snak om ham, København og meget mere.

Du har til sommer været i FCK i 2 år. Hvad er den største forskel på den Nicolai Boilesen, der kom hjem, kontra den Nicolai Boilesen der tog afsted?
Jeg tog afsted som 17-årig, og er 26 år nu. Så der er selvfølgelig en stor forskel. Jeg boede 6 år i Holland. Jeg kom direkte fra Mor og Far og bortset fra de 2 første måneder, boede jeg for mig selv.

Fodboldmæssigt har jeg fået hele min rigtige fodbolduddannelse i Holland. Min måde at tænke på er hollandsk. Jeg blev hurtigere erfaren, og blev f.eks. anfører allerede som 22-årig. Jeg spillede 5 år i den bedste række og 4 af dem i Champions League.

Det har jeg også taget med mig hjem til FC København. Det betyder meget for mig at tage del i “slæbet” og give nogen af de erfaringer, jeg har gjort mig, videre til de unge i truppen.

De største forskelle på Ajax og FC København?
Her bag kulisserne er der virkelig styr på det i FC København. Der er måske endnu mere styr på det end i Ajax. Vi har et super professionelt set-up med meget dygtige folk omkring staben. Men det er klart, at Ajax Amsterdam generelt set er en større klub.

Hvad har du savnet mest ved Danmark?
Når man bor i udlandet, så er det bittesmå ting, man savner. Man savner at gå ned i Netto og købe rugbrød, at tage hjem og spise ved mor og far osv. osv. Men jeg så hurtigt Holland som mit hjem, og havde en fantastisk tid der.

Kan man tale om, at der kom en bedre balance mellem fodbolden og fritid, da du kom hjem til Danmark?
Der er da ting, som er lettere. Vi har en lille pige, og når man vælger Danmark, så er det da et plus, at bedsteforældrene kan hjælpe osv. Men mine forældre var tit forbi, da vi boede i Holland. Så det var aldrig et problem.

Hvorfor valgte du FC København?
Det lå faktisk heller ikke i kortene. Jeg havde flere gode tilbud på hånden. Men Ståle ringede, og havde en virkelig god plan. Det var en klub, som på mange måder minder om Ajax. Jeg har aldrig fortrudt.

Overvejede du nogensinde Brøndby?
Det, altså det der med at “komme hjem til Brøndby”…, jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Brøndby var dengang et logisk valg, da jeg som 13-årig tog den klub, der var tættest på. Jeg har aldrig set Brøndby som min klub. Det har heller ikke rørt mig, at Brøndbys fans har buet lidt. Brøndbys fans er sgu ikke så skræmmende, selvom de kaster med rotter. Men nej, jeg har aldrig overvejet Brøndby.

Havde dit valg set anderledes ud, hvis det var nu, du skulle hjem?
Nej. Jeg kiggede ikke på tabellen, da jeg skiftede. Jeg ved, hvor hurtigt det går i fodbold. FC København er med afstand den største klub i Danmark. Så selvfølgelig var der kun FCK for mig, hvis jeg skulle hjem til Danmark.

Facts om Nicolai Boilesen:
26 år.
Født i Ballerup.
Tidligere klubber: Lille Hema, Skovlunde, Brøndby IF og Ajax Amsterdam.
Repræsenteret på alle landshold fra U/16 til A-landsholdet.

Har du gjort dig tanker om VM til sommer?
Alle danske fodboldspillere tænker på det, tror jeg. Jeg føler mig klar, og jeg tror godt, at Åge ved, at han kan stole på mig.

Skal du til udlandet igen?
Det er da planen, at jeg skal det på et eller andet tidspunkt. Men det handler om FCK nu. Det irriterer mig grænseløst, at vi ligger så dårligt pt. Det tror jeg, min kæreste kan skrive under på. Vi skal helt op igen, og det kommer vi også.

Hvem er den bedste du har spillet imod?
Messi. Den er let nok. Han er god! ?

Hvem er den bedste, du har spillet med?
Af danske spillere er det uden tvivl Christian Eriksen.
Men jeg lærte rigtig meget af en Jan Vertonghen, som spiller i Tottenham nu.