En af verdens mest ikoniske supermodeller er dansk. Navnet er selvfølgelig Helena Christensen. Men det er måske ikke alment kendt, at hun også er en respekteret mode- og kunstfotograf på verdensscenen. Det bliver der sat en tryk streg under i et nyt samarbejde. Giganterne fra H&M og Helena Christensen har nemlig udviklet en kollektion, som tager udgangspunkt i hendes fotografier.  Det er blevet til en kollektionen af et stort udvalg af T-shirts, sweatshirts og hoodies, som skal sælges i hele verden.

Selv fortæller Helena Christensen:
“Det har været en utrolig cool oplevelse at samarbejde med H&M, da jeg ikke blot har haft mulighed for at se mine fotografier komme til live i en kollektion, men også har haft mulighed for at se dem gennem linsen, da jeg skød kampagnebillederne. Jeg ville fange morgendagens generation, opmuntre dem til at være sig selv og lade deres personligheder skinne igennem.”

Maria Östblom, Head of Womenswear Design i H&M fortæller om samarbejdet:

“Vi er glade for at samarbejde med Helena Christensen. Hun er et sandt ikon med sit arbejde både foran og bag kameraet, til magasiner og parfumer samt velgørenhedsarbejde. Helenas smukke fotografier af blomster, der indgår i dette samarbejde, ser fantastiske ud på kollektionen, hvis design er inspireret af 90’ernes streetwear – det er afslappet med kant.”

“Det har været en utrolig cool oplevelse at samarbejde med H&M, da jeg ikke blot har haft mulighed for at se mine fotografier komme til live i en kollektion, men også har haft mulighed for at se dem gennem linsen, da jeg skød kampagnebillederne. Jeg ville fange morgendagens generation, opmuntre dem til at være sig selv og lade deres personligheder skinne igennem,” siger hun.

Det nye samarbejde lanceres i hele verden d. 30 januar 2020. Både online og i butikker.


ET DANSK IKON!

Helena Christensen er i dag 51 år. Hun er født i København.

Hendes modelkarriere startede for alvor, da hun i 1986 vandt Miss Universe. Hun flyttede derefter til Paris og startede sin prof. karriere. Hendes første opgave var for Elle.
Siden har hun været på alle de største og rigtige forsider indenfor mode.

I dag bor Helena på Manhattan, men har også lejligheder i København og Monaco.