Naturen på Bornholm

Uanset hvilken årstid, som du besøger Bornholm på, så er der store oplevelser. På trods af øen kun er 588 kvadratkilometer er der meget stor variation i geologi, landskaber og biologi. På Bornholm kommer foråret senere, og eftersommeren er varmere og længere end i resten af Danmark.

Her er vores forslag til steder, som du ikke skal snyde dig selv for at opleve.

 Altid opdateret! Sådan er rejsereglerne pt. til/fra Bornholm. Læs her.

DØNDALEN

 Lidt nord for Gudhjem kan du finde Døndalen. Her finder du Danmarks største vandfald ( Et fald på ca. 20 meter ), der kan opleves på alle årstider. Der er over 300 plantearter, fuglesang og en udsigt der vil gøre de fleste jaloux. Der er indrettet en masse vandrestier, som har forskellige sværhedsgrader, men altid med en rute der passer til alle. Døndalen blev fredet i 1975.

EKKODALEN

 Ekkodalen (midt på Bornholm) er øens største sprækkedal, og strækker sig ca. 2 km gennem Almindingen. Det er en 200 år gammel fredet skov, som både er omgivet af 100vis forskellige planter/træer og de meget stejle klipper langs Ekkodalen. Den ene side kaldes “Styrtebakkerne” – eller oprindeligt “Stortebakkene”, som er et gammelt bornholmsk udtryk for en brat, lodret klippevæg. ( Se flere bornholmske ord her. ) Det er også her du finder Restaurant Ekkodalshuset, ( Psstt. Dem med de landskendte tarteletter. Se mere her. )

PARADISBAKKERNE

 Hvis du skal gå en smuk og helt øget gåtur, så skal du vælge “Paradisbakkerne”. Det kuperede klippelandskab ligger på østbornholm. Der er anlagt flere ruter, der har anlagt en smukgåtur for dig. På øen kan du flere steder købe et oversigtskort. ( Blandt andet i Bornholms Turistinformation )
Det er også ved Paradisbakkerne, at du finder Bornholms kendte ( og største ) rokkesten. Rokkestenen vejer over 35 tons. Er du stærk nok til at få den til at rokke?

HELLIGDOMSKLIPPERNE

 De ca. 20 meter høje klipper finder du mellem Tejn og Gudhjem ved byen Rø. De er opkaldt efter en hellig kilde, hvor “historien” siger, at du kan hente livgivende vand fra den hellige kilde. De enkelte klipper har siden fået navne som Lyseklippen, Mågetårnet, Måneskinsklipperne og Kærlighedsbænken.

Det er også ved Helligdomsklipperne, at du finder Bornholms Kunstmuseum.

MERE?

Christiansø:
20 km nordøst for Bornholm ligger den lille ø, Christiansø. Der bor ca. 80 på øen, men besøges årligt af 70.000+ turister. Du sejler fra Gudhjem Havn. Det er helt oplagt med en endagstur, hvor du kommer over til den særlige østemning, nyde medbragt mad i skønne omgivelser eller noget 3.

Hammershus:
Du selvfølgelig også forbi Hammershus. Den legendariske borgruin har fået sin helt egen “side” i vores bornholmerguide.
Den finder du her.

 

Psssstt. Vores nyhedsbrevsmodtagere vil igennem 2021 modtage tilbud & overraskelser fra øen.
Du tilmelder dig gratis her:


    Bornholmerguiden er lavet med støtte fra Destination Bornholm.

    Dontt.dk anbefaler, at du henter den officielle rejse-app til Bornholm.
    Du kan hente den gratis her.