Her skal du spise på Bornholm

Den bornholmske madscene har udviklet sig meget de sidste mange år. I 2016 fik Bornholm sin første Michelin-stjerne igennem Kadeau. Derfor er det også glædeligt, at Kadeau alligevel kan fortsætte efter deres konkurs. (Det kan du læse mere om her.) Restauranten er omgivet af havet og skoven og ligger i de yderste klitter på Bornholms sydkyst, og alle pengene værd. Rygtet siger dog, at den først åbner op i juli.

Men fortvivl ej, øen har masser af gode tilbud, der alle bruger de lokale varer af høj kvalitet. Her er et par gode bud blandt mange:

Melsted Badehotel:
Restauranten ligger ud mod vandkanten på Melsted Badehotel, på kyststien tæt på Gudhjem. Stemningen er altid uformel, hyggelig og rigtig “badehotelsk”.  Der er servering både indenfor og ude på den store terrasse. Begge muligheder er med fuld udsigt over Østersøen. Der er åbent både til frokost og aftensmad. De gode folk bag fortæller, at restaurantens menu og retter er tilberedt med klassisk kvalitetshåndværk og tager udgangspunkt i sæsonens tilgængelige råvarer. Faste signatur-retter på aftenens a lá carte kort er f.eks. helstegt rødspætte, mens restaurantens frokost bl.a. byder på saltstegt sild og pandestegt rødspættefilet.Det er en god idé at bestille bord.

Det Røde Pakhus:
Opdateres med anmeldelse og interview. Glæd dig!

Gudhjem Røgeri:
Røgeriet ligger centralt ved havnen, med mulighed for både at sidde indenfor og udenfor med udsigt over havet. Det fungerer både som restaurant og butik, hvor du kan købe en masse bornholmske specialiteter. Der er altid frisk røget slid, og igennem hele sommersæsonen byder de også på mad fra grillen. Det oplagte frokostvalg er selvfølgelig en “Sol over Gudhjem”.
Du kan læse mere om Gudhjem her.

Ekkodalshuset ved Almindingen skov:
Når du alligevel skal opleve Ekkodalen ( som du kan læse mere om her “Natur på Bornholm” ) så er det oplagt med frokosten i det smukke bindingsværkshus. Her serverer de blandt andet den legendariske “Genlyds-tartelet” ( Se den her. ) Menuen tæller dog meget andet, og de har en masse fine børneretter også.
 

Bornholmerguiden vil løbende blive ajourført med nyheder, opdateringer og interviews hver eneste uge. Både her og på forsiden. Kontakt: bornholm@dontt.dk