Her skal du spise på Bornholm

Den bornholmske madscene har udviklet sig meget de sidste mange år. I 2016 fik Bornholm sin første Michelin-stjerne igennem Kadeau, men øen kan meget mere end det. Bornholm er kendt for et bredt og enestående køkken, hvor maden tilberedes af lækre og lokale råvarer. Her får du et par af vores bud på, hvor du skal spise.

NB!
Når et flertal i Folketinget beslutter sig for at åbne landet op igen, så vil guiden blive opdateret.
Vi håber, at I glæder jer lige så meget som os!

NORDLANDET

 Hotel Nordlandet vinder både på stemning og placering. På en flot bakketop, lidt udenfor Allinge, men helt nede ved vandet, står det smukkeste hotel. Her er kræset for alle detaljer. Stilen er typisk skandinavisk og minimalistisk, men stadig meget hjemligt og hyggeligt. ( … godt hjulpet af den storslåede udsigt over Østersøen. ) Du bliver heller ikke skuffet, når du skal i deres restaurant. Fra morgen til aften kan du spise de lækre, lokalproducerede råvarer. På de store værelser / lejligheder er der også et køkken, så du selv kan lave mad. Det vakte en del opsigt ( og ramaskrig ) da Hotel Nordlandet startede i 2015. Det var netop et af Bornholms ældste hoteller, som de lavede totalt om. ( Hotel Romantik ) Kritikerne blev dog hurtigt stumme, og i dag er det nok Bornholms mest hippeste sted at bo.

MELSTED BADEHOTEL

 Restauranten ligger ud mod vandkanten på Melsted Badehotel, på kyststien tæt på Gudhjem. Stemningen er altid uformel, hyggelig og rigtig “badehotelsk”.  Der er servering både indenfor og ude på den store terrasse. Begge muligheder er med fuld udsigt over Østersøen. Der er åbent både til frokost og aftensmad. De gode folk bag fortæller, at restaurantens menu og retter er tilberedt med klassisk kvalitetshåndværk og tager udgangspunkt i sæsonens tilgængelige råvarer. Faste signatur-retter på aftenens a lá carte kort er f.eks. helstegt rødspætte, mens restaurantens frokost bl.a. byder på saltstegt sild og pandestegt rødspættefilet.

GUDHJEM RØGERI

 Røgeriet ligger centralt ved havnen, med mulighed for både at sidde indenfor og udenfor med udsigt over havet. Det fungerer både som restaurant og butik, hvor du kan købe en masse bornholmske specialiteter. Der er altid frisk røget slid, og igennem hele sommersæsonen byder de også på mad fra grillen. Det oplagte frokostvalg er selvfølgelig en “Sol over Gudhjem”.

Du kan læse mere om Gudhjem her.

EKKODALSHUSET

 Når du alligevel skal opleve Ekkodalen ( som du kan læse mere om her “Natur på Bornholm” ) så er det oplagt med frokosten i det smukke bindingsværkshus. Her serverer de blandt andet den legendariske “Genlyds-tartelet” ( Se den her. ) Menuen tæller dog meget andet, og de har en masse fine børneretter også.  

Psssstt. Vores nyhedsbrevsmodtagere vil igennem 2021 modtage tilbud & overraskelser fra øen.
Du tilmelder dig gratis her:


    Bornholmerguiden er lavet med støtte fra Destination Bornholm.

    Dontt.dk anbefaler, at du henter den officielle rejse-app til Bornholm.
    Du kan hente den gratis her.