Poker kan lære os en ting eller to om at drive virksomhed

Poker

Evner fra pokerbordet kan gøre nytte, når man vil fremad i forretningsverdenen.

Det kræver en helt særlig kombination af ting at drive en virksomhed. Det kræver blandt andet en god portion viden om sin niche, markedet og måden, man kan drive virksomhed på, men viden og erfaring kan hentes fra rigtig mange ting. Blandt andet har det vist sig, at viden og erfaring fra det populære kortspil poker kan have en positiv indflydelse på ens evne til at drive en virksomhed. Man kan med andre ord lære en ting eller to fra poker, der kan overføres til, hvordan man kan drive sin virksomhed.  

Lad dedikation, indsats og mindset bane vejen 

Det kræver en god portion dedikation og det rette mindset at nå til toppen i poker. Pokerens verden er spækket med store stjerner og spillere, som med garanti vil kunne fortælle, at der ingen let vej findes til toppen. Disse stjerner vil kunne skrive under på, at det kræver en stor indsats og en stor forpligtelse at nå til toppen. Når det kommer til iværksætteri og det at drive en virksomhed, gælder samme vilkår. Også her er det nødvendigt med en stor dedikation, indsats og ikke mindst det rette mindset for at skabe succes i sin forretning. Viljen til at sejre kan således bruges i både poker og det at skabe og drive en virksomhed, og har man først spillet poker, har man i særdeleshed trænet sin dedikation, indsats og mindset.  

poker 2

En konkurrentanalyse ser måske anderledes ud i forretningsverdenen. Ikke desto mindre er det vigtigt at kunne aflæse sine konkurrenter i både poker og forretning.

I poker er det nødvendigt at kunne aflæse sine konkurrenter. Muligvis har man hørt om begrebet ‘pokerfjæs’, og det er med god grund, at begrebet er opstået i poker. Spillere forsøger nemlig at gemme deres følelser bag et bevægelsesløst ansigt. Det skyldes, at ens modstandere vil gøre en ihærdig indsats for at aflæse ens styrker og svagheder, og disse viser sig især i ens ansigt og bevægelser. Kan man aflæse sine modspillere, kan man nemmere afgøre, hvad de har på hånden, og hvad deres næste træk bliver. Det samme gælder langt hen ad vejen i forretningsverdenen. Her bruger man muligvis andre redskaber såsom konkurrentanalyser for at afgøre ens modstanderes træk, men princippet er det samme. Kender man sine konkurrenter godt, kan man bedre navigere markedet og sikre sig en sejr. 

Innovation, strategisk tænkning og viljen til at satse 

Enhver succesrig pokerspiller har uden tvivl et repetoire af strategier at vælge fra. Den succesrige pokerspiller har sin helt egen spillestil, som har krævet innovation at nå frem til. Desuden er vedkommende ikke bange for at satse, når det virkelig gælder. Jetonerne smides glædeligt i puljen, når det er nødvendigt at gå all in. Enhver ejer af en nyopstartet og succesrig virksomhed vil kunne bekræfte, at succesen ikke kom af sig selv. Kvinderne bag fitnessbrandet Nordic Strong vil uden tvivl kunne bekræfte, at det har krævet innovation, strategi og risikovillighed, at nå til, hvor de er i dag. Med deres innovative produkt, strategi og villighed til at satse har de skabt succes. Der er med andre ord ikke langt fra de evner, man bør have i poker til de evner, man bør have i forretningsverdenen. Begge steder baner innovation, strategi og risikovillighed vejen for succes. 

Gør det ansvarligt

Der er blevet talt en del om villigheden til at satse. En evne, der selvfølgelig er vigtig at besidde for at kunne skabe succes. En god pokerspiller vil dog omvendt vide, hvornår det er nødvendigt at trække sig fra et spil. Med andre ord vil den gode pokerspiller gå til spillet på ansvarlig vis. Vedkommende vil ikke spille enhver hånd, men folde og trække sig på de rette tidspunkter. I forretningsverdenen bør man gå til sin virksomhed på samme vis – altså med en god portion ansvarlighed og omtanke. Selvom man bør besidde en god portion risikovillighed, bør man samtidig vide, hvornår og på hvilke fronter det er bedre at trække sig. Man skal altså være bevidst om ens styrker og svagheder. Ellers kan konsekvenserne blive store. Således skal man ikke underminere, at ansvarlighed er vigtig i både poker og forretning. 

Dedikation, indsats, et godt mindset, konkurrentanalyser, innovation, strategisk tænkning, risikovillighed og ansvarlighed – der er ingen tvivl, om at disse egenskaber bør besiddes i både poker og forretningsverdenen. Dermed er der mange ligheder mellem de to og meget, der kan overføres fra det ene område til det andet og dermed styrkes hvert område.