Hvad sker der hos Twitter?

Med Elon Musk’s køb af Twitter der endelig gik igennem i starten af november, har den berømte rigmand formået at skabe noget af et palaver i virksomheden. En fyreseddel til 3700 ansatte, der svarede til cirka halvdelen af Twitters personale, markerede starten på Musks tid som twitter chef. Det har mange dog sidenhen undret sig over, da en af Musk’s mål med købet var at sørge for at der skulle være mindre spam og færre brugere der skjuler sig bag anonyme profiler, hvilket ofte er en proces der kræver manuelt arbejde. 

Twitter

Missionen

Hans mission med købet var altså at skære ned på antallet af fake brugere. En nobel mission, da mange brugere på tværs af alle sociale medier længe har eftersøgt en form for autentifikation af brugere, for at skære ned på mængden af fake news, spam og digitalt misbrug og hadetale fra anonyme profiler. Det er generelt celebrities og store profiler der bliver angrebet, især inden for sport.

Og Musk’s start som chef har resulteret i at både Twitters aktiekurs og dets antal brugere er højere end det nogensinde har været. Det har bestemt ikke haft nogen negativ effekt på Twitters aktiekurs, som Facebook tidligere oplevede i 2021 grundet tekniske problemer. Er du interesseret i at investere, kan det altså være nu du skal hoppe om bord, hvis du tror på Musks projekt. Det kan du gøre hos Saxo Bank, hvor du kan investere i både aktier og investeringsfonde, der spreder risikoen ud på flere forskellige aktiver.

Problemet med Twitters verified

Kendte mennesker, politikere og andre med større følgerskarer har på de fleste sociale medier haft mulighed for at blive verified, så deres følgere ved at det indhold der kommer fra denne profil, kommer fra den som profilnavnet udgiver sig for at være. 

Det har givet flere forskellige virksomheder muligheden for at være til stede på mange forskellige sociale medier. Dette koncept synes den nye ejer dog ikke om, da det skulle være med til at skabe en elite for alle dem med ”verified” fluebenet. 

Derfor blev et nyt koncept introduceret for nyligt, hvor alle kunne blive verified for $8 om måneden. Det gav dog et bagslag for nogen i stor stil, da det nye koncept hurtigt blev misbrugt. Faktisk er antallet af falske og uidentificerede brugere steget. 

Flere falske, men verificerede brugere bliver oprettet, der efterligner virksomheder, personer, og forskellige twitter profiler. Det resulterede blandt andet i at en Amerikansk medicinalvirksomheds aktiekurs led et kæmpe fald, da en falsk profil erklærede i deres sted at virksomheden nu ville producere Insulin gratis. 

Musks og Twitters fremtid

Med Musk’s store og trofaste følgerskare har han haft stor succes. Men når det kommer til investering i virksomheder, er det altså en god idé at gøre det på en faglig baggrund, og ikke fordi man investerer i et idol. Man skal altså ikke blive forgabt i en rollemodel. Det er da også de fleste større kapitalfondes taktik, men hans eget brand og image, især på de sociale medier, har uden tvivl været med til at skabe den succes han har i dag.

Mange vil mene at det kaos som Elon Musk har skabt er negativt for Twitter, da de første brands allerede har forladt platformen. Musk er dog stadig involveret i andre projekter og virksomheder, blandt andet Tesla.