Udlandet om dansk design: Skandinavisk stil er fortsat populært

Der kan være mange årsager til, at dansk design er populært – og fortsat er det! Mange undersøgelser viser dog, at der specielt er 2 årsager til, at denne danske og generelt skandinaviske stil er så populær, som den er. Først og fremmest er udseendet på disse danske klassikere – specielt i forbindelse med møbler – tiltalende for mange mennesker. Ganske enkelt er dansk design smukt, indbydelse og kan passe ind i mange forskellige hjem. 

Dog er der en anden årsag til, at de danske og skandinaviske møbler og interiør har fået så meget opmærksomhed. Dansk design har nemlig Danmark i ryggen og mange mener, at denne danske “branding” har stor betydning, når det handler om danske produkter. Præcis dette emne, vil vi dykke længere ned i her. 

Det danske brand

Danmark står for meget forskelligt – herunder blandt andet demokrati, velfærdsstaten, gratis uddannelse samt gratis sundhedssystem. Når man bor i Danmark selv, kan det være svært at forstå, hvor heldige vi egentlig er med disse elementer i vores samfund. I mange andre lande, er de knap så heldige – og dette gælder også i andre vestlige lande. Danmark bliver derfor associeret med disse positive samfundstendenser og nogle mener, at dette smitter af på de danske brands, når de distribueres og sælges i udlandet. 

Foruden demokrati, velfærdsstaten og andre samfundsinitiativer, som Danmark er meget kendt for, har Danmark også formået at sætte sig på verdenskortet med andet. Eksempelvis konceptet “hygge” er blevet verdenskendt, og både folk i øst og vest forsøger at implementere dette i deres hjem. Er det muligt, at danske møbler skaber mere “hygge”, fordi de er fra Danmark? 

Minimalistisk og tidløst design 

Danske møbler og interiør kan selvfølgelig ikke udelukkende blive populære, fordi de blot er danske og derfor er associeret med Dansk kultur. Designet af disse klassiske møbler er absolut også en afgørende faktor! Men hvad er det, der gør, at præcis disse møbler fra Danmark får en sådan opmærksomhed? 

Der er ingen tvivl om, at disse møbler er designet i en minimalistisk stil, som kan være tiltalende for alle. Minimalistisk design kan hurtigt passe ind med mange andre stile, hvad end man sidder i Japan og ønsker at blande dansk minimalisme med japanske stilarter – eller noget helt andet. Kort sagt: En dansk design lænestol kan altså passe ind i rigtig mange hjem.

Minimalistisk, dansk design er altså nemt at blande med andre stile, hvilket hurtigt gør disse danske designs tiltalende og anvendelige for mange kulturer rundt omkring i verdenen.