Oplevelser i København: Det skal du opleve

You can read an English version of the guide  [here]

Velkommen til vores guide, født af vores kærlighed til København, vores fantastiske by. Uanset om du er københavner eller turist, vil denne liste give dig gode bud på oplevelser i Danmarks hovedstad. For guderne skal vide, at der er mange muligheder.

Vidste du, at København har mere end 400 kilometer cykelstier, smukke historiske bygninger og er omgivet af idylliske kanaler, som indbyder til så mange måder at opleve byen på?

Her er vores kuraterede forslag, som alle er udvalgt med omhu.


Home of Carlsberg

Du skal ikke snyde dig selv for et besøg på det nye “Home of Carlsberg” i Carlsbergbyen. Her får du en spændende og dybdegående oplevelse af et af verdens mest ikoniske bryggerier, grundlagt i København i 1847.

Oplevelserne spænder bredt fra avancerede digitale interaktive oplevelser til muligheden for at møde de gamle bryggerheste.

Carlsberg er en essentiel del af dansk kultur, og et besøg giver en utrolig indsigt i deres historie. Der er naturligvis mulighed for smagsoplevelser, både med og uden alkohol undervejs. Det er en oplevelse, der appellerer til både de store og små.

Billet og adresse.

Home of Carlsberg

GoBoat Cruise

Alle skal gøre sig den tjeneste at opleve København fra vandet. Siden 2014 har GoBoat været førende i at tilbyde, at du kan være din egen kaptajn. Nu har de så lanceret et nyt koncept, som hedder “GoBoat Cruise”. Du sejler i større luksusbåde med komfortable hynder, højttalere og køler til drikkevarer.

Bådene sejler også på el. Konceptet inkluderer din egen kaptajn om bord, så du kan koncentrere dig om at hygge med familie og venner. I bliver sejlet rundt i og uden for Københavns Havn, præcis hvor I har lyst til. En insider-tip er at bede kaptajnen finde en badezone eller sejle uden for havnen, hvor I kan hoppe i vandet.

Mere info her

København

Villa Copenhagen

Villa Copenhagen er mere end bare et hotel; det er en oplevelse i sig selv. Beliggende i hjertet af byen nær Københavns Hovedbanegård og med Tivoli (Den mest klassiske og ikoniske turistattraktion i København) som nabo, er der masser at opleve. Villa Copenhagen ligger desuden tæt på de trendy områder Kødbyen og Vesterbro. Hotellet byder på luksuriøse faciliteter og en åben nordisk atmosfære. Udover den berømte pool, som du helt sikkert har set på Instagram, har Villa Copenhagen en skøn restaurant, et bageri, en butik med lokale lækre souvenirs og en overdådig lobby, hvor der altid er en livlig stemning. Det er det ideelle valg for rejsende, der søger både komfort og kulturel berigelse under deres ophold i København.

Book og info her

Villa Copenhagen
Villa Copenhagen

Christiansborg

Christiansborg Slot er ikke bare et slot, men også hjertet af Danmarks demokrati. Beliggende centralt i København er det hjemsted for Folketinget, Statsministeriet og Højesteret. Udover disse institutioner kan besøgende udforske Christiansborg Slotskirke og det imponerende museum, der viser noget af Danmarks historie. Det er vigtigt at tjekke Folketingets hjemmeside for åbningstider og adgangsregler. Men vi har det mest åbne parlement i hele verden. Et af højdepunkterne er tårnet, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt over København. Tårnet symboliserer Danmarks storhed og det stolte demokrati, hvor historie møder nutid i en unik arkitektonisk perle.

Mere information her.

Christiansborg

Boulebar

Ingen sommer uden et spil pétanque. Men hvorfor ikke kombinere det med en god middag eller noget lækkert at drikke? Det kan det svenske koncept Boulebar tilbyde midt i både Frederiksberg og København. Boulebar Allegade ligger kun et stenkast fra Frederiksberg Have, så en kombination er helt oplagt. Vi elsker den hyggelige, fransk-inspirerede stemning. Det er virkelig en oplevelse at besøge stedet. Det er især værd at anbefale deres pétanque guides; som både er klar til at dele ud af deres Pétanque tips og tricks, men også er gode til at kickstarte stemningen i et selskab. Boulebar er blevet enormt populært i byen, så det er en god ide at for at reservere.

Mere info om booking og stedet her

Boulebar

Bibliotekshaven og Botanisk have

De bedste metropoler i verden byder alle på smukke oaser, der inviterer til ro og hygge, og København er ingen undtagelse. Blandt vores favoritter finder du Bibliotekshaven, beliggende tæt på Christiansborg. Haven er i dag præget af blomstrende bede og store, skyggefulde træer. Her kan du også opleve skulpturen af den verdensberømte filosof Søren Kierkegaard. På en eller anden mærkelig måde er der sjældent mange mennesker i haven, hvilket vi måske ødelægger ved at inkludere den i vores guide.

Du bør heller ikke snyde dig selv for et besøg i Botanisk Have, hjemsted for Danmarks samling af sjældne planter fra hele verden og kendt for sit ikoniske Palmehus.

Bibliotekshaven

Creative Space

Selv om København formentlig er verdens fedeste by. Så er det vist ingen hemmelighed at der kan være en dag eller 2 med regn. Her er det oplagt at besøge Creative Space. Creative Space er Danmarks første Paint-Your-Own-Pottery-café, grundlagt i 2011 af Iben Restorff. I 2022 videregav hun virksomheden til sin datter Kira og svigersøn Karl. De startede med stor succes på Gammel Kongevej, hvor de stadig er placeret, og har udvidet til Østerbro, Århus og Odense.

Kira og Karl har udviklet og udvidet Creative Space med udgangspunkt i deres grundlæggende vision: at kreativitet er for alle. Det er en sjov oplevelse for alle, men bemærk deres priser er i den “overpriced” ende.


Sonny

Sonny har de seneste år cementeret sig som en af de mest populære kaffebarer i København. Deres fokus på kvalitet skinner igennem med deres hjemmelavede morgenmad, frokost og udvalg af kager og croissanter. Kaffen kommer fra La Cabra

, og du finder Sonny både i København K og på Frederiksberg Allé. Caféen er skabt af det lokale par David og Sara, og den tilbyder ikke kun god mad og drikke, men også en skøn atmosfære.

Husk at book bord.

Sonny

Robådene i Frederiksberg Have

En skjult perle i København er robådsturene i Frederiksberg Have. Besøgende kan nyde en afslappende tur på søen med en erfaren guide ved roret, samtidig med at de hører historier om parkens fascinerende fortid. Hør om historien bag den kinesiske have og kongehusets ferier i Frederiksberg Have, mens du glider gennem det smukke landskab omgivet af grønne træer og det rolige vand. Robådsturene giver en dejlig mulighed for at se parken fra et anderledes perspektiv og nyde den fredfyldte atmosfære.

Frederiksberg Have robåde

Pssst!