Hvis du gik rundt i Københavns gader i sidste uge, har du sikkert lagt mærke 40 store billeder af forskellige billeder med teksten “This is an investor”.

Afsenderen er Female Invest, der blev stiftet i 2019 af Anna-Sophie Hartvigsen, Emma Due Bitz og Camilla Falkenberg med en mission om at udligne den økonomiske ulighed mellem kønnene. Det gør de blandt andet via deres læringsplatform, udgivelser og nu også som kampagner i bybilledet.


female invest

Om Female Invest:

De har betalende medlemmer i 99 lande.
Rejst 90 mio. kr gennem investorer.
Skrevet den globale bestsellerbog “Girls Just Wanna Have Funds”.
Nævnt i blandt andet ForbesVogue,  Financial Times.


Om tiltaget fortæller Anna-Sophie Hartvigsen:

“Vi vil vise, at alle kan investere. Vi håber, kampagnen kan nedbryde stereotyper og inspirere flere kvinder til at tage hånd om deres økonomi.”

Hun fortæller videre, at der i dag ikke er et eneste land, hvor mænd og kvinder er økonomisk lige. Der er mange grunde til, at kvinder falder økonomisk bagud, f.eks. mangel på lige løn. Der er dog også en (for mange) overraskende grund: nemlig at kvinder ikke investerer i lige så høj grad som mænd.

Selvom kvinder er underrepræsenterede på aktiemarkedet, har flere studier konkluderet, at kvinder faktisk er bedre investorer end mænd. Forskning viser, at kvinders større afkast ofte skyldes, at de er mere langsigtede, mindre risikovillige og er bedre til at undersøge, hvad de vil investere i, før de går i gang.

Anna-Sophie Hartvigsen fortsætter:

“I kampen mod den stereotype fortælling om hvem der kan investere, har vi skabt vores kampagne, “This Is An Investor”, for at inspirere kvinder fra alle samfundslag til at investere deres penge. Vores budskab er at alle, uanset køn, alder, etnicitet osv., kan lære at investere.”

Female Invest

Innovativ spejlløsning

Udover at kampagnen portrætterer medlemmer af Female Invest for at fortælle historien om, hvordan en investor kan se ud, så inkluderer den også en innovativ spejlløsning på Nørreport Station, hvor alle kan tage et billede af sig selv med teksten “This Is An Investor”.

Alle kan investere, og vi tror på, at vi i fællesskab kan ændre magtbalancen og bekæmpe den økonomiske ulighed.

I næste uge taler vi videre med Female Invest om resultaterne af kampagnen og ser frem mod resten af 2023. Læs med her på dontt.dk

Female Invest

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.