Tigerne og Løverne mødes i Farum

Mod, flid og kreativitet er nøgleord for os, og alle de personligheder vi har haft igennem i vores snart 5-årige historie. 2 af de fodboldklubber, vi har samarbejdet med, mødes i dag. De har på hver deres måde opnået store resultater i dansk fodbold med forskellige forudsætninger og fremgangsmåder.

I samarbejde med Danmarks største deleøkonomiske platform YEPTI, har vi lavet en lille optakt til dagens spændende kamp på Farum Park. YEPTI er ligesom Den Blå Avis, men bare med udlej / leje. Du kan oprette dig gratis i dag! 

Gæsterne fra FC København er, efter en drømmesæsonen 16/17, “vågnet” op til en del udfordringer. Københavnerkongerne Zanka, Corner, Delaney osv. er væk,  og man fumler fortsat lidt for at finde de kommende styrmænd. Det har blandt andet medført, at man har spillet uafgjort med en række halvkedelige jyske hold i PARKEN. Men mon ikke Ståle har en plan…

Men en af de sørgelige kendsgerninger er også, at man har haft en del skader.
En af dem er Rasmus Falk, som dog vender tilbage i truppen i dag. Ham glæder vi os til. Læs vores københavner-interview med ham her. 

Dagens hjemmehold FC Nordsjælland er anderledes godt kørende.
Farum tæller kun 19.967 indbyggere, så at man overhovedet er en etableret Superligaklub med så flotte faciliteter, er både vanvittig flot og vist sig som den helt rigtige investering tilbage i 90´erne. I denne sæson har klubben efter 6 kampe indtaget førstepladsen, med 5 sejre i 6 kampe. Det er især imponerende, efter man har solgt 3 store profiler. Men FC Nordsjællands akademi har igen vist sig at have nye spillere til at tage over.

En af disse er 21-årige Mathias Jensen, som med sin elegante (og overlegne) fodboldstil har været sæsonens helt store stjerne. Mathias spillede sidste kamp som anfører, da den nuværende Patrick Mtiliga er skadet. Og netop Mtiliga har netop meddelt, at han stopper karrieren om få måneder, så mon ikke Mathias Jensen er den kommende faste kaptajn. Til FC Nordsjællands mediefolk udtaler han om erhvervet:
– Det var lidt specielt at prøve at være anfører, men helt uvant er det ikke, for det var jeg også som 2. års på U/19 holdet. Selvfølgelig er jeg da stolt over at være anfører, når Patrick ikke er der, men det er ikke noget, jeg tænker så meget på.

– Man kan være anfører på mange måder, og jeg er jo ikke den type, der går forrest med hårde, glidende tacklinger. Min tilgang til jobbet er at have et positivt mindset på banen. Det handler også om som anfører at tage temperaturen på kampen og kunne mærke, hvornår der er brug for lidt ro over spillet, og hvornår der er plads til at satse.

Mathias Jensen fortsætter om dagens kamp: 
– Det er vigtigt, at vi forbliver ubesejret foran eget publikum. Hjemmebanen skal være en tryg base, hvor vi spiller med ekstra selvtillid. Det bliver en meget svær kamp mod FCK, men vi går efter at vinde.

FCK har altid mange indlæg i feltet, og der skal vi virkelig passe på, men i spillet ude på banen plejer vi godt at kunne være med. Vi tror på det og spiller med selvtillid, slutter han til fcn.dk

Mathias Jensen FC Nordsjælland

Info om dagens kamp: 
Gæsterne fra Danmarks smukkeste by, FC København må undvære profilerne Erik Johansson, Federico Santander, Kasper Kusk og den kaffeglade Tom Høgli. Tilgengæld så er Rasmus Falk tilbage i truppen efter han netop har været skadet i laaaaang tid.

Superligaens nr. 1 FC Nordsjælland må undvære anfører Patrick Mtiliga, men i stedet er der mulighed for debut til de 2 nye spillere Benjamin Tiedemann Hansen og den tidligere FC København spiller Mads Aaquist.

De seneste 3 kampe mellem de to klubber er i øvrigt endt 1-1, og nu vi er ved “statistikken”, så får i lige lidt sæson-stats HEAD TO HEAD her:

 FC Nordsjælland  FC København
 Gennemsnitsalder (start 11):  21,6 år  26,6 år
 Meter løbet pr. kamp:  118,1km  115,8km
 Tid med bolden:  50  50
 Skud:  17,2  14,7
 Skud på mål:  6,3  4,7
 Scoringseffektivitet:  16 %  9 %
 Afleveringer/succesfulde:  434/80%  400/77%

Problemer med at læse den på mobil, så tryk på billedet her:

FCNFCKSTATS


BILLETINFO:
FC Nordsjælland oplyser, at alle FCN-tribuner åbner kl.17.00, og det samme gør sig gældende for FCK’s familieafsnit. Udebaneafsnittet, tribune B, åbner allerede kl.16.30.

Priser finder du her:
Voksen: Kr. 125,- til kr. 150,-
Børn/Unge: (8-17 år): 
Kr. 50,- til kr. 75,-
Børn under 8 år kommer gratis ind

Du kan købe billetter her!

Kilder: FCK, FCN, Superliga.