RASMUS BUSKS VEJ

Min vej – Den med Rasmus Busk.

I hvert afsnit af “Min vej” skal vi møde en ny person, som har nået nogle væsentlige mål indenfor hans/hendes erhverv. Vedkommende fortæller kronologisk, hvordan de er nået dertil.
Nogle er gået den naturlige vej, mens andre har gået den besværlige omvej… Alle veje er lige rigtige, og de her “veje”, som vi udvælger, er helt sikkert interessante.

I dette afsnit af “Min Vej” skal vi møde Rasmus Busk. Den korte historie om Rasmuss karriere … og hold nu godt fast … Vice President i TDC, CEO Telmore, Co-founder af både Mofibo og Plenti. I dag sidder han som Adm. direktør i Verisure. ( Og han er altså kun 36 år! Wauw ) Læn dig tilbage og bliv inspireret.

Her er Rasmus Busks VEJ!

minvej

Navn: Rasmus Busk
Job: Administrerende direktør, Verisure
Alder: 36 år

Starten:
1980 – bliver jeg født i Farum i super trygge rammer som forkælet enebarn. Mor er læge og far er ingeniør og selvstændig med et stort byggefirma. Jeg så meget op til min far og kan huske jeg sad i hans stol på kontoret og tænkte noget i stil med ”det her vil jeg også en dag”.

Skole og uddannelse:
1986-1999 – jeg går både i grundskole og gymnasie på Marie Kruses Skole i Farum. Jeg var generelt glad for skolen, men ikke så god til sport og nok lidt nørdet. Jeg fik til gengæld min hævn i matematiktimerne, hvor jeg var bedre end de andre. Allerede fra skoletiden kan jeg huske, at jeg var meget interesseret i iværksætteri og forretning. Jeg startede med at sælge jordbær fra mine forældres have ude ved vejen, og efterhånden som jeg blev ældre, blev ideerne tiltagende mere ambitiøse, om end mange projekter er kørt i hegnet og kostet mig penge i tidernes løb.

2000-2005 – efter et år med arbejde og værnepligt, starter jeg i år 2000 på CBS (HA almen). Jeg var meget interesseret i de fleste fag, men jeg synes til tider uddannelsen var vel teoretisk og brugte også store dele af min tid på at feste og rejse. Det blev til et semester i Melbourne og efterfølgende et semester i Toronto. Mit gennemsnit fra bachelor’en var hæderligt, men ikke blændende. Da jeg kom på overbygningen, og samtidig fik fuldtids-studiejob ved siden af, kan jeg huske jeg sagde til mig selv, at nu ville jeg tage mig sammen og få gode karakterer. Det lykkedes, og jeg sluttede min cand.merc i top 10% af min årgang, hvilket helt sikkert hjalp mig betydeligt i mine første forsøg på at få job. Set i bakspejlet ville jeg gerne have været mere seriøs og fokuseret i skolen, men omvendt fik jeg brændt en masse krudt af i de år i starten af tyverne, så jeg kunne fokusere på min karriere med ro i sjælen de efterfølgende år.

Karriere:
2005 – da jeg var ved at være færdig med min uddannelse, var jeg ikke blevet skarp på, hvilket fagområde jeg ville specialisere mig indenfor. Faktisk følte jeg mig mere fagligt forvirret end nogensinde før. Jeg elsker nemlig alle disciplinerne fra det mest hardcore økonomi og finansiering til de mere bløde fagområder som salg og marketing. Derfor tænkte jeg, at jeg gerne ville ind i et Graduate-program, og det var oplagt for mig at søge ind hos TDC, da jeg via mit speciale og mine studiejobs havde fået specialiseret mig indenfor telebranchen. Jeg kan huske, at jeg – på trods af et højt snit og relevant erhvervserfaring – var meget angst for ikke at få job efter min uddannelse, og derfor blev jeg meget lykkelig, da jeg allerede inden mit speciale var afleveret, fik tilbudt at starte i TDCs Graduateprogram. Programmet åbnede for, at man kunne afprøve tre vidt forskellige fagområder indenfor en to-årig periode, og jeg benyttede mig til fulde af den mulighed, og startede som Executive Assistent, før jeg blev Financial Controller og sluttede af som Teamleder for en række sælgere i et call center.

2007 – efter afslutning af mit Graduate-forløb, som havde budt på en ultra stejl indlæringskurve, fik jeg muligheden for at arbejde for Eva Berneke (der i dag er CEO i KMD) som Strategikonsulent i Koncernstrategi. Det var en om muligt endnu stejlere indlæringskurve, jeg kom på hos Eva, der havde været 15 år i Mckinsey inden hun kom til TDC, og jeg lærte struktur, proces, projektledelse og strategi fra de bedste, og fik samtidig en masse eksponering til topledelsen i TDC. I dag tænker jeg tilbage på tiden i Koncernstrategi som en af de mest udviklende nogensinde, hvor jeg arbejdede 80 timer om ugen med 10 bolde i luften samtidig, og elskede hvert et øjeblik, fordi jeg kunne mærke den faglige udvikling jeg gennemgik.

2009 – efter tiden i Koncernstrategi blev jeg tilbudt min første rigtige ledelsesrolle som Marketingchef i en af TDCs divisioner. Jeg fik seks medarbejdere og ansvaret for et af Danmarks største marketingbudgetter, og min rolle tillod mig at bruge alle de redskaber, jeg havde med mig fra Koncernstrategi. Senere blev jeg forfremmet til direktør for først Bredbånd og senere TV, inden jeg var klar til at starte et nyt kapitel i 2013.

2013 – jeg havde efterhånden været i TDC i ni år og følte jeg var kørt lidt fast i systemet, og samtidig havde jeg en brændende iværksættertrang i maven, så da Morten Strunge (grundlægger af Onfone) ringede og spurgte, om jeg var frisk på at bygge en bogtjeneste sammen med ham, meldte jeg mig ret hurtigt klar under fanerne. Det var det projekt, der blev til Mofibo, som i dag har mere end 100.000 kunder i Danmark. Det skulle imidlertid vise sig, at jeg ikke var helt færdig med TDC endnu…

2014 – jeg elskede mit nye liv som iværksætter med kæmpe frihed, intet bureaukrati og nærmest ingen løn, men jeg tog alligevel telefonen i efteråret 2013, da direktøren for TDC ringede og spurgte, om jeg ville være interesseret i at komme tilbage til TDC-koncernen som CEO for Telmore. Det var en af de sværeste beslutninger nogensinde, men efter grundige overvejelser, besluttede jeg, at det job simpelthen var for stort til at sige nej til, så jeg skiftede til Bestyrelsen i Mofibo og startede i Telmore med en kæmpe opgave foran mig. Telmore tabte nemlig både kunder og omsætning, hvilket var en udvikling en række tidligere direktører forgæves havde forsøgt at standse, og min opgave var defineret klart som at stoppe blødningen og genopfinde forretningen mhp. at kickstarte en ny vækstfase for Telmore i et marked, der kun går nedad. Det var selvsagt nærmest en umulig opgave, men vi fandt melodien med Telmore Play, der var et innovativt koncept med fri adgang til en række forskellige underholdningstjenester, som jeg havde fået ideen til i min tid i Mofibo.

2015 – efter kun 18 måneder i Telmore var selskabet igen på ret køl og den negative udvikling var vendt, så jeg lyttede spændt, da jeg blev ringet op af en headhunter og præsenteret for muligheden for at blive CEO i Verisure i Danmark, der er ejet af kapitalfonde og har ekstremt høje vækstambitioner, hvilket passer godt til mit temperament. Verisure er Danmarks største alarmselskab og ejer en række forskellige brands herunder Falck Alarm og Dansikring Direct, og jeg var meget glad for at få muligheden for at tage væksten i selskabet til nye højder. I dag – efter knap to år – er salget fordoblet, vi har rundet 300 medarbejdere og leverer generelt markant bedre resultater end før, hvilket jeg er meget stolt af.

2016 – i marts 2016 lancerede jeg sammen med en række andre investorer et nyt teleselskab i det danske marked, nemlig Plenti, der er baseret på nogle af de samme ideer som Telmore Play. Plenti har på et år rundet 75.000 kunder og vokser hurtigere end noget andet teleselskab i Danmark, så jeg har rigeligt at se til med mine forpligtelser i Bestyrelsen. Jeg er også for nylig blevet far til Laura på 2 og Freja på 0, så det er ikke meget fritid, det bliver til lige for tiden…

Fremtiden:
Jeg tror ikke på karriereplanlægning – fokusér på at udvikle dig og gøre det ekstremt godt hvor du er, og så vil der komme fantastiske muligheder. De næste mange år skal jeg være i Verisure, som jeg vil gøre til en milliardvirksomhed i Danmark, samtidig med, at vi sikrer langt flere danske hjem mod indbrud, ildebrande og hjemmerøverier. Jeg kommer også til at blive ved med at være iværksætter og starte virksomheder – det kan jeg slet ikke lade være med.

/ Rasmus Busk

LÆS DE ANDRE AFSNIT AF “MIN VEJ” OG MØD FLERE INSPIRENDE PERSONER HER.

virksom_banner


Om “Min vej”
”Min vej” er præsenteret i samarbejde med Virksom – En organisation, der ved hvad det kræver at være selvstændig. Med et medlemskab hos Virksom får du en sparringspartner, der styrker og udvikler dig som selvstændig gennem målrettet rådgivning og en lang række services. Se hvordan Virksom kan hjælpe dig her.

Hos Dontt.dk er vi glade for samarbejdet – Vi vil iværksætteri det bedste!

Læs mere om samarbejdet her.