Professionel ydmyghed, med kant!

Jeg kendte engang en klog mand. En mand der havde succes på hjemmefronten og var topleder i en af Danmarks største virksomheder. Jeg husker ham for hans flinke væsen, men hvad der virkelig bed sig fast i mig, var en sen sommeraften hvor vi sad på terrassen og drak øl. Der gav han mig et råd jeg har brugt igennem hele livet som min nordstjerne. Rådet blev simpelthen en guideline for mig i livet.

Professionalisme og ydmyghed. Kombinerer du de to ting, kommer du langt i livet.”

For det råd skylder jeg ham en stor tak, og uanset hvilken kasket jeg bærer, er det værdier jeg altid har med mig i rygsækken.

Hvad mine kasketter angår, er jeg selv ganske godt tilfreds med mit udvalg min alder taget i betragtning. Foruden at være tæt på at færdiggøre min bachelorgrad i jura, driver jeg et succesfuldt designbrand, har løbet to maraton og er helt generelt bare glad og tilfreds med hvordan mit liv har udformet sig. Under kasketten gemmer sig navnet Alexander Bind, en 23-årig iværksætter der til daglig driver Et al Design med partneren Jannek Solgaard.

Jeg har hørt mange gode råd i løbet af mit liv, men lige så ofte stødt på tomme floskler og løfter om guld og grønne skove. I en verden fyldt med alt for mange fjolser, forsøger jeg derfor at passe min egen lille biks, og er af den klare overbevisning, at uanset hvem styrmanden er, så skal jeg nok få et godt liv. Som mennesker har vi tradition for at underkaste os hinanden, og i mange år var det kirken der havde patent på ret og uret. Trådte vi ved siden af, købte vi blot afladsbreve og så var den sag ude af verden. Med virksomheder i dag er det lidt den samme historie. De forsøges kontrolleret gennem regler og konventioner om CO2 udledning, men kan principielt handle CO2 kvoter i et uanet omfang, og på den måde træde ved siden af som det passer dem.

Med integritet er det anderledes. Mister vi den først, kommer den aldrig igen og der findes ingen lappeløsninger. Jannek og jeg driver derfor vores forretning ud fra få, men simple retningslinjer. Professionalisme og ydmyghed er grundstenene heri. Vi er landet i en branche hvor ydmyghed og professionalisme langt fra er en selvfølgelighed, og for mig virker det som om designbranchen ofte handler om hvem der råber højest og på den måde tiltrækker sig mest mulig opmærksomhed. Hos Et al Design opsøger vi naturligvis også opmærksomheden, men vi vil aldrig lade det gå ud over vores grundsten og integritet.

Mit råd må hermed være, at ydmyghed og professionalisme tilsat med ens personlige kant er en opskrift jeg har haft succes med.  Jeg kan ikke sige om dette vil fungere for dig, men vælger man at følge rådet er jeg sikker på man lander et sikkert sted.

//Alexander Bind, Et al Design