Nyt dansk fashion brand til New York med Highsnobiety

Fashion brandet, mod one, som danske Cathrine Marie Poulsen står bag, er efter kun én kollektion blevet inviteret til Capsule New York af det fashion-mediet, Highsnobiety. Her skal de præsentere deres første kollektion sammen med nogle af de mest anerkendte brands i branchen.

Fra drøm til virkelighed?

Mod one blev startet i september 2016 af Cathrine Marie Poulsen, og har indtil videre kun været ude med én enkelt kollektion. Netop den kollektion fik opmærksomhed ved et af de største fashion-medier, Highsnobiety til at udpege brandet til et af de mest spændende upcoming brands i branchen. Den opmærksomhed har nu resulteret i en invitation til modemessen i New York fra samme medie.

Cathrine Marie Poulsen fortæller om sin motivation og inspiration:
“Under mit uddannelsesforløb, beskæftigede jeg mig meget med den britiske subkultur Mod, og forelskede mig i dens kultur, attitude og silhuetter. Jeg har altid været fascineret af hvad man kan opnå med beklædning. Mod kulturen er et bevis på, at man kan hvad man vil, uanset hvor man kommer fra, og det bruger de særligt beklædningen til at opnå. Det er også en periode i dansk modehistorie, hvor man går op i at tøjet skal være skræddersyet og skille sig ud.”

Al udvikling af design styrer Cathrine Marie Poulsen selv, så hun bibeholder følingen med materialer og silhuetter. I samarbejde med med en produktionspartner har mod one fundet en systue i Estland, der arbejder under nogle rigtig gode forhold. Det er hele tiden i fokus, at produktet skal være i den højest mulige kvalitet, så levetiden bliver forlænget. Der er også fokus på, at alle designs skal kunne noget hver for sig, samtidig med at de skal kunne spille sammen som en helhed i kollektionen. Derfor bliver kraver og lommer udviklet ud fra specielle geometriske former, for når man laver herretøj er detaljerne langt vigtigere end man tror.

Cathrine Marie Poulsen fortæller videre om muligheden i New York:
“Det var meget overvældende, at et så stort internationalt fashion medie havde holdt øje med os, og fandt lige netop mine designs interessante. Jeg bliver altid overrasket over, hvor langt de sociale medier rækker, og hvem der sidder og følger med i den anden ende.”
Så det var let at takke ja, da de spurgte om jeg ville med til New York.

Nu er mod one i gang med at forberede de sidste detaljer, inden de sætter sig i flyet, og gør sig klar til den store mulighed.

Kollektionen som kommer med til New York, har ophav et helt andet sted i verden. Nemlig her i det smukke danske land.

“Som altid bevæger vores kollektion sig indenfor den britiske stil hvad angår design og snit. Denne sæson er dog præget af vores ophav, nemlig den danske natur.

Der er noget helt særligt over de danske strande og den danske natur. Det er rolige omgivelser der både rummer ro, luft og for mange af os, en del barndomsminder. For mig står den danske natur som noget meget rent og ærligt” fortæller Cathrine. 

Fremtiden
Mod one forventer at have webshop klar i august, ligesom at SS18 kollektionen kan købes i butikker fra d. 1 feb. Så du skal have lidt tålmodighed endnu!

Sneakpeak på kommende kollektion:
jon_modone_2
jon_modone