Bogen får 5/5 stjerner fra dontt.dk

I dag udkommer den tidligere chef for Ekstra Bladet, Poul Madsen, med sin bog “Bag forsiden”. Det er  hans egen fortælling om nogle vanvittige år i den danske mediebranche med udgangspunkt i de mest kontroversielle forsider og historier fra hans tid på Ekstra Bladet.

Du får det vildeste indblik (eller genopfriskning) i de udfordringer, som Poul Madsen og Ekstra Bladet fik og selv satte sig i. Man kan nærmest bruge bogen som en “medie-håndbog.” Poul Madsen tager os igennem historier, som da Ekstra Bladet uden sløring satte en uskyldig mand på forsiden med stemplet som morder, om trusler på livet og de mange dilemmaer, som skal overvejes, hver gang man står foran en stor afsløring.

Bogen er fyldt med anekdoter, afsløringer og på sædvanlig Poul Madsen´sk manér er det med et glimt i øjet og en troværdig bortforklaring."....Poul Madsens hjerte kommer til syne"

Det er tydeligt, at Poul Madsen i jobbet brændte mest for den undersøgende og magtkritiske journalistik. Men han havde en stor forståelse for forretningen og udviklingen også. I bogen kommer han også ind på de strategiske overvejelser, da Ekstra Bladet skulle omstille sig fra papiravisen til at tænke mere digitalt. Men også om kravet fra koncernledelsen om at tjene flere penge, og ikke altid have ressourcerne som f.eks. den norske avis VG, som hele vejen har været et forbillede for Ekstra Bladet. Kapitlet om “Mediekøbmænd” er et “mustread” for dem, der interesserer sig for økonomien i mediebranchen.

Igennem hele bogen kan man tydeligt mærke mennesket Poul Madsen. En no-bull shit type, der på trods af det er meget kritisk overfor egne fejl og igennem sin karriere har enormt mange overvejelser. Så der er uden tvivl et hjerte i “Tabloidchefen”. Vi synes alligevel, at det stikker af nogengange. Politikerne skal dækkes kritisk og hårdt, men det stikker måske lidt af, når man henter sit reklamebureau ind for at finde på øgenavn/overskrifter til/om Morten Messerschmidt, da sagen om Meld kom frem (beskrevet på side 176).

Man fornemmer igennem hele bogen hans store kærlighed til hans kone og hans børn. De har hans højeste prioritet i “hans nye liv”. For Poul Madsen var Ekstra Bladet. Det er beskrevet meget godt på side 182, hvor selv sundhedsplejersken tørt konstaterede, da hans kone fortalte, hvem der var faderen;
“Nå ham, der altid er i vælten.” Han var Ekstra Bladet 24 timer i døgnet. Det har han forlængst erkendt, og man fornemmer en dårlig samvittighed overfor hans ekskoner.

Bogen rummer selvfølgelig også de store historier med sømændene Søren og Eddy, Thornings skattesag og naturligvis har hans ven Lars Løkke Rasmussen fået sit eget kapitel med titlen “Privat-Lars”.

Det er uden tvivl en god bog fra en dygtig mand.

Bogen er udgivet fra Politikens Forlag, koster 300 kr. og bliver udgivet i dag.

Bogen får 5/5 stjerner fra dontt.dk

Bogens opbygning

Bogens kapitler er bygget op efter en forsidehistorie. Det gør bogen mere letlæselig og giver et godt flow. Den er aldrig rigtig kedelig.

Poul Madsen

"...medier, magt og Messershit"

Om Poul Madsen (f. 1962)
Han er uddannet journalist og i dag podcastvært, debattør, foredragsholder og nu altså forfatter. Poul Madsen var fra 2001 til 2021 chefredaktør på Ekstra Bladet, kun afbrudt af et år som chef for gratisavisen 24 timer. Tidligere ansat på TV2 fra 1988-2001.

Poul Madsen stod bag flere rekorder i den danske mediebranche. Her fra en intern fejring på Ekstra Bladet.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.