NU BLIVER DET ALVOR

Thomas Lytzen er igen klar med et indlæg. Thomas er hoppet af cyklen, og varmer denne gang op til Copenhagen Marathon på søndag.

Af Thomas Lytzen;
Egentlig er det utroligt, at man skal være taknemmelig for 11 graders varme og en vind tæt på 10 sekundmeter. Men det var realiterne, da jeg søndag fik årets blot anden cykeltur over 100 km. Og det er virkeligheden, når foråret er aflyst, og sommeren lader vente på sig. I Danmark er det koldt, trist og blæsende i mindst seks måneder om året. Sådan er det bare, og det eneste, man kan gøre, er at finde sig i det.

Men det er alt sammen ligegyldigt nu, for på søndag står årets første styrkeprøve. Når startskuddet til Copenhagen Marathon kl. 9:30 lyder på Islands Brygge, bliver BigFour pludselig virkelighed. Det er nu, jeg skal bevise for mig selv, og alle andre, der har fulgt mit lille projekt, at jeg da sagtens klarer et maraton, en halv og en hel Ironman og afslutningsvis et hurtigt halvmaraton på fire måneder.

Det er egentlig først nu, ærefrygten melder sig. For alvor. Det skyldes en kombination af overmod – jeg har enkeltvis være igennem alle disciplinerne tidligere – og en optakt, der ikke har været optimal. Det kolde og blæsende ‘forår’ har været demotiverende, marts blev en rædselsmåned med en flænset underarm efter et styrt og derefter en omgang halsbetændelse, og naturligvis har mit nye arbejde fyldt og haft forrang, som det nu en gang skal have. Forberedelserne har kort sagt ikke været nogen fest.

Alligevel glæder jeg mig som et lille barn. Vejrudsigten varsler optimalt løbevejr med 12-15 grader, en blanding af sol og skyer og let vind. Det er efterhånden en del år siden, jeg sidst løb maraton i København, og der er noget særligt ved at løbe i den by, hvor man føler sig hjemme, hvor man kender hvert et sving på ruten, hvor underlaget udfordrer, og hvor publikum råber højst.

I år er endda noget helt særligt. Endelig er Frederiksberg blevet en del af ruten, og det bliver en lækker oplevelse at sætte ekstra tempo på op ad Frederiksberg Allé. At netop den grønne by i byen er med, har længe været noget af det, der gør lillebroren Copenhagen Half – det internationale halvmaraton som afslutter BigFour i september – helt specielt.

For et lidt under to år siden løb jeg 2 timer og 58 minutter i Berlin, hvilket er min hurtigste maratontid. Sidste år var formen lidt sløjere, og tiden krøb et minut over de magiske tre timer. I januar satte jeg 3 timer og 5 minutter som mål i København. Jeg ved ikke om formen er til det. Men søndag kl. 9:30 står jeg der. Og mon ikke, jeg alligevel giver sub-3 et skud, grebet af stemningen og en lille smule overmod. Jeg ville kende mig selv dårligt, hvis ikke jeg gjorde.

/Thomas Lytzen

yepti_topbanner