Når det nye ikke skræmmer

Et motto man altid lige kunne slynge ud, når man hang i baren, eller som kunne stå på gravstenen

Jeg har ikke et konkret mantra i livet eller for den sags skyld et livs-motto, selv om det ville være uundgåeligt sejt at have. Et motto man altid lige kunne slynge ud, når man hang i baren, eller som kunne stå på gravstenen.

Men sådan har jeg ikke naturligt, så at finde på et, ville bare være for påtaget. Derimod har jeg fundet ud af, at der en konkret ’saying’, som jeg ofte retter mig efter. Et enkelt ordsprog om man vil, jeg ofte lader flyve igennem hovedet, når livets store valg en gang i mellem dukker op.

Det er ikke fordi, jeg retter mig fuldt og fast ind efter det, eller for den sags skyld kun lever efter – for så ville det jo være et mantra. Men det er en talemåde, som har passet fint til de valg jeg har taget mig til tider, nemlig ’forandring fryder’. Ikke videre dybt eller storladent poetisk, men rammende for mit vedkommende.

For forandring fryder altid! Det kan være i det små med at skifte yoghurten ud med brød en enkel morgen. Det kan være de store – rykke teltpælene op til udlandet eller lignende. Selv er jeg ikke den mest omskiftelige person, der pludselig river mig selv ud af hverdagen. Men jeg er heldigvis velsignet med et arbejde med meget omskiftelige scenarier og opgaver, så jeg mener selv, at jeg lever med konstante forandringer, og ikke mindst stilstande de steder, hvor det er nødvendigt.

For mit vedkommende har forandringerne altid gjort mig godt. Jeg valgte i sin tid at flytte fra min hjemby da der skulle vælges gymnasium. Udviklingsmæssigt og personligt var det det rette for mig. Det samme med uddannelsen – som jeg droppede til fordel for arbejdslivet.

Det kan måske lyde som en mindre fordelagtig ting at gøre, men i de tider jeg ville have været færdig på, ville blot have betydet, at jeg ville have stået uden arbejde i dag.

I stedet kom jeg ind i en meget omskiftelig og forandringsvillig verden, og har med tiden fået arbejdet mig op, der hvor der virkelig er sjovt at være. Tidligere har ’forandring fryder’, da også betydet for mig, at jeg begyndte at kede mig med blandt andet arbejdet efter halvandet år.

Men jeg har kunne tilpasse det sammen med nye jobtilbud, og i dag finder jeg mig stadig til rette i det samme job nu mere end fire år efter. Men det er nu også fordi, jeg her sidder i et hus (TV2), hvor forandringerne er konstante. Jeg skal bare selv opsøge dem og det er fint med mig!

Der kommer nok også en tid, hvor mit behov og ønske om forandring igen bliver for stort, og jeg så må komme videre.

Men generelt er jeg overbevist om, at hvis du sidder fast, keder dig i hverdagen, kørt fast med kæresten eller andet, så er det tid til forandring. Det sætter ny energi i de fleste, og det friske pust forandringen giver, kan være med til at skabe nye værdier og ikke mindst opnåelige mål.

Og forandringer behøver vitterligt ikke være det store. Små forandringer kan også altid gøre det.

//David Guldager