I forbindelse med den kommende modeuge har tøjvirksomheden Les Deux udfordret flere konkurrenter til en 2 mod 2 basketball turnering.

Kort fortalt bygger Les Deux en basketbane ude foran Forum, som alle er velkomne til at bruge før og efter. Les Deux afholder selve turneringen på Julius Thomsens Plads i København onsdag d. 10 august kl. 17.00.  Det gør de for at sætte fokus på mode, København og “det at kunne hjælpe andre.”

Vinderen af turneringen må selv vælge, hvilket gode formål man vil støtte.
Les Deux donerer de første 10.000 kr. Ambitionen er at samle mindst 50.000 kr. ind.

Men hvorfor holder Les Deux overhovedet en basketturnering, og hvordan kommer det til at foregå? Vi har talt med CMO i Les Deux, Daniel William Motka.

Daniel, I har udfordret jeres københavnske konkurrenter til en basketturnering! Hvorfor?

“Vi synes, at der skulle ske noget nyt under den københavnske modeuge, og det her tiltag er både med et glimt i øjet, men også en håndsrækning til vores nærmeste konkurrenter for at stå sammen på en sjov måde omkring et velgørende formål. Modeugen kan for nogen godt opfattes som en lukket fest for de personer, der har sin daglige gang i branchen, så håbet har også være at skabe et event, hvor det er muligt at være med, uanset hvem man er. Les Deux skal ifølge os opleves, og det skal være muligt at komme tæt på, samt føle sig som en del af brandet. Det mener vi, at f.eks. en basketturnering vil kunne gøre.”

Hvilke reaktioner har I fået på initiativet? 

“Både fra de brands, vi har udfordret, og generelt fra folk som har hørt om det, har reaktionen været, at det var et fedt tiltag og en sjov måde at tilgå det faktum, at vi er konkurrenter omkring nogen af de samme kunder. Desværre har vi jo også udfordret brands, som i forvejen er travle under modeugen, og derfor er vi gået i gang med at supplere med andre virksomheder og brands, som kan og vil stille op. Men f.eks. har BLS pænt meldt afbud, men flot tilkendegivet at de vil matche vores beløb på DKK 10.000,- til præmiepuljen, som skal doneres til et velgørende formål — det er sejt. Det er også vigtigt at sige, at vi generelt har et godt forhold til vores konkurrenter, og folk kender hinanden på tværs, så om ikke andet håber vi, at de har trukket på smilebåndet, da de modtog en Les Deux basketbold og vandflasker.”

I har selv en basketbane på jeres kontor. Hvordan er forbindelsen egentlig mellem Les Deux og basket?

“Les Deux er de to verdener, der mødes, det urbane og det mere preppy, og her er basket en rigtig fed repræsentant for det urbane i Les Deux. Hele attituden omkring basket, og det univers omkring sporten passer godt til os, samtidig med at selve spillet har en vis stil og klasse over sig. Basketbanen på kontoret er så det synlige bevis på, at vi har taget det til os og så skader det heller ikke, at vi på tværs af afdelinger kan konkurrere lidt i de små pauser — som regel med Marketing som sejrsherre.”

Hvordan kommer turneringen rent praktisk til at foregå? 

“Turneringen finder sted onsdag d. 10. august, fra kl. 17-19.30 foran Forum, hvor vi har fået bygget en halv basketbane. Alle holdene møder hinanden én gang hver i kampe af 4 minutter. De to hold med flest point møder hinanden i finalen om præmiesummen (som kan vokse indtil turneringsstart), som så kan doneres til et velgørende formål, som har relation til København. Vi har Mads Emil Grove Møller til at guide os igennem turneringen, DJ’en John Vincent kommer og vender vinyler, og en professionel dommer med over 500 kampe under bæltet kommer til at sørge for fair men hårdt spil på banen. Vi har endda fået lavet et specielt trofæ, som vinderne kan prale med på kontoret, så alt i alt glæder vi os til en fed eftermiddag, og så håber vi på godt vejr.”

"Les Deux er de to verdener, der mødes, det urbane og det mere preppy, og her er basket en rigtig fed repræsentant for det urbane i Les Deux."

Daniel William Motka

Som du selv nævner, så kommer det til at foregå i forbindelse med modeugen. Hvordan kommer ugen ellers til at se ud for Les Deux? 

“Vi fik for noget tid siden af Revolver tilbudt at overtage Julius Thomsens Plads foran Forum, hvilket for os var en fed mulighed for at prøve noget nyt under modeugen. Samtidig kunne vi også se, at det var i tråd med vores DNA, da vi kunne skabe et område, som netop var åbent for alle, og som dyrker et fællesskab. Området har vi valgt at navngive Les Deux HomeCourt. På pladsen bygger vi som sagt en halv basketbane i den ene ende og i den anden sætter vi en petanquebane op. I midten har vi allieret os med nogle seje leverandører i Kaffekværnen, som står klar med en kop kaffe eller en kold juice, Fuglsang bryggerierne som serverer øl, Banana som sælger deres lækre is og bananbrød, Gasoline Grill hvis man skal have stillet sin sult, og så kigger DAN:SK forbi til nogle af vores arrangementer.

Vi har lavet et program for ugen, som indeholder lidt af hvert, men forhåbentlig er der god grund til at kigge forbi Les Deux HomeCourt i løbet af ugen. Som sagt er det åbent for alle, uanset om man er til modeuge eller ej.”

Hvor vigtig er den danske modeuge for Les Deux? 

“København er vores hjemmebane, og der hvor det hele startede, så modeugen i København er naturligt en del af vores kalender. Vi er en fast del af Revolver, hvilket har stor prioritet for os — men når det kommer til det kommercielle, vil vi gerne bidrage til modeugen, hvis vi kan få lavet en aktivering, som giver mening, og som er tro mod vores DNA. Det opfylder Les Deux HomeCourt.”

Sådan vil den bane se ud, som Les Deux bygger op udenfor Forum.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.