Mid-90’s London kommer tilbage

Det er altid en stor ting at præsentere en ny kollektion, og i år er ingen undtagelse for det populære tøjmærke Les Deux.

Endnu engang stræber Les Deux mod et renere og simplere look, som er en del af deres 10 års plan.

Vi sad sammen med Les Deux ’s Kreative Direktør og designer Mathias Jensen, for at snakke om den seneste trendspotting og for at høre om hans mening til skandinavisk mode generelt.

Hvilken modetrend tror du vil blive genoptaget?
Jeg tror mid-90’s London kommer tilbage. En del af et utilpasset army look. Den trend kommer til at springe ud i løbet af efteråret og vinteren. Jeg tror vi vil se militær sko, flere slim fit bukser med huller måske endda cargo bukser, oversized tunge striktrøjer og lange uld frakker. Alt dette vil naturligvis blive med en ny form.

Hvilken trend vil du ikke se sker?
Vi havde en kort periode i de sene 90’er, hvor folk havde nylon sports bukser, stramme T-shirts med logo ribs og buffolo sko med høje såler. Neon var meget ’in’ på samme tid….. Det vil være okay hvis jeg aldrig nogensinde ser det igen.

Er der nogen trends du finder forvirrende og besynderlige?
Jeg ved ikke om man kan kalde det en trend eller bare en fælles misforståelse, men en stor del af befolkningen køber basic tøj af virkelig dårlig kvalitet. Det er mærkeligt – synes jeg . Min overbevisning er at dit basic tøj er den vigtigste del i dit klædeskab, så derfor skal de være af høj kvalitet. Udover det kræver det meget at forvirre mig. Jeg ser tonsvis af forskellige stilarter og udseender hver dag, så det kræver mere end en gul kanin pelse, at få mig til at kigge en ekstra gang.

Hvad er du blevet inspireret af for nylig, eller hvad påvirker hvad du køber/designer til den næste kollektion?
Det lyder måske lidt corny, jeg har faktisk lavet en kollektion jeg selv har lyst til at gå med. Igennem det sidste efterår/vinter har mange mennesker haft indflydelse på kollektionen og for at være ærlig kunne jeg ikke se mig selv i det. Så i denne kollektion gjorde jeg hvad jeg ville gøre og tog afstand fra alle meninger i ønsket om at holde os til kernen af det vi laver.

Beholder du nuværende trends/ hvad er er normalt i tankerne når man køber/designer?
Helt sikkert! Det er en af tingene jeg frygter mest. Jeg holder dem i tankerne, så jeg kan prøve at undgå dem. Altså det meste af tiden. I Les Deux prøver vi,  at fokusere på hvad vi laver bedst og rykke vores brand langtomt og støt frem ad.  Når man følger en ”her og nu” trend kan det nogle gange betyde at tage et skridt tilbage i stedet for frem. Når jeg ser en vedvarende trend, lige som mac-jakken eksempelvis er vi nødt til at have det. Så gør vi et forsøg og gør det til vores egen.

”Vi er næsten mættet med gode design, så det er bare en naturlig del af os.”

Hvorfor tror du, at minimalismen er så dominerende i Skandinavien?  Tror du altid det vil være en del af Skandinavisk stil?
Alt fra arkitektur, interiør design, gadgets og mode design er stort set det samme i Danmark. Hvid, sort og grå. Lige linjer, glatte overflader and god håndværker skab. Vi føler os sikre i dette miljø. Det er nemt at kigge på, sammensætte og have på. Vi er næsten prop fodret med gode design, så det er bare en naturlig del af os. Nogle gange kan du endda forudsige den næste trend i mode ved, at bare at kigge på arkitekturen og den anden vej rundt.

Hvilken tøj vare eller design er tidløs? Hvis man skal investere i en tidløs klassiker, hvad foreslår du så ?
Invester i en god hvid T-shirt! Køb ikke noget billigt bras. Køb basic der komplimenterer din kropsbygning. Er du lidt plus size, så køb en tung jersey T-shirt, den vil falde bedre til din krop og måske skjule et par kilo. Er du mere fit skal du købe noget i en lettere kvalitet som vil følge din kropsform. Perfekt kvalitet og perfekt pasform. Det vil skille dig ud fra mængden på en legene let måde.  Og køb aldrig kun en!

Hvad tror du bliver den næste trend i mode og stil?
Wow, det er et godt spørgsmål. Jeg håber at dunjakker kommer tilbage. Jeg elsker den klassiske dunjakke form i grøn og brun. Jeg kunne lige se det passe ind nu.

Besøg eller kom tilbage af vores FASHION WEEK forside, og læs flere gode historier, indlæg og interview fra modeugen…