Historien om dontt.dk

Photo credits Morten Bonde @silentworkhorse

Lysten til at inspirere

I anledningen af dontt.dk`s 2 års fødselsdag, kommer historien bag universet!

Historien om dontt.dk startede i september 2012 på en cafe i indre København. Blogscenen herhjemme var ensformig, og for størstedelen bag de mange blogs handlede det mere om nogle hurtige dollars, produkter eller anden iscenesættelse! Vi sad tre drenge på en cafe med en vanvittig lyst til at inspirere, men samtidig var vi også enige om, at det ikke var vores egen hverdag, vi ville blogge fra. Når man kiggede på vores hverdag dengang, sad vi vel på kontoret ca. 12-14 timer om dagen, så der ville ikke være meget nyt under solen! Vi snakkede frem og tilbage og kom så op med et simpelt koncept; at de folk, vi syntes kunne inspirere og give noget til andre, skulle skiftes til at skrive en blog. Vi syntes dog ikke, at ordet ”blog” kunne rumme alle vores tanker, så efter et par uger fandt vi på navnet dagens dontt, som betyder noget i retning af dagens gøremål/dagens gerning. Vi fik lavet logo, site og alle de ting, og så var det ellers bare derud af!

I oktober 2012 fik vi den første dontt op, og ret hurtigt havde de første par tusinde læsere været forbi vores site. Det gav blod på tanden. Vi brugte en masse aftener og weekender på at fremme budskabet om, at dontt.dk var landet. Vi var tro mod vores idè om, at dontt skulle være levende, så vi fik lavet kampagner som ”Støtte til en bedre hverdag”, fulgte en af dontt.dk`s allerbedste venner Andreas von der Heide igennem hans ørkenløb og de populære ”dontt live” arrangementer, som er blevet afholdt i Illum, Parken, Cafe Altanen, Toldboden og flere andre steder i København.  Når man kigger tilbage på de mange dontts, der er blevet skrevet, er vi super stolte over indholdet. Der har været de triste, der har været de tankevækkende, der har været de sjove, men fælles for størstedelen er, at de har kunnet inspirere med noget nyt hver eneste gang. Ud over de mange læsere, vi har haft, er vores indlæg endt på en masse store medier, brugt som eksempel i folketinget, og brugt som undervisningsmateriale! Vi har været med til at skaffe forretning, fremmet iværksætteri og skabt stærke partnerskaber og venskaber!

Sideprojektet!
Dontt.dk har i alle årene kørt som et sideprojekt, men hvor vi har kunnet overlappe hinanden og ellers hentet hjælp udefra fra platformens sindssygt stærke netværk. Vi har alle tre arbejdet meget i alle årene, men aldrig haft følelsen af, at dontt.dk kom i vejen for noget – nærmere tværtimod. Det netværk, de mange fede relationer, erfaringer og den legeplads dontt.dk har været, har givet enormt til de stillinger, vi sidder i den dag i dag. Vi mener, at alle kreative personer burde have sideprojekter.
For os har det givet:
En legeplads, mindre stress, projekter med lavere risiko og en passion, som man kunne tage over i sin stilling/andre projekter. Med hensyn til tiden, så drop bare din playstation og alle de andre ligegyldige ting, så går det hele, hvis du brænder for det!

Aldrig stået stærkere
I gennem 2013 besøgte over 100.000 (unikke) brugere dontt.dk, og 70% af disse kom igen og igen på sitet, hvilket vi var endnu mere glade for. Trafikken er kun steget, og allerede i august måned 2014, kom vi over tallet fra 2013. Den klassiske et-års krise kom måske, posen skulle rystes, og konceptet skulle finde sine ben igen. Tankerne omkring teamet blev måske lidt for folkelige i stedet for at fokusere på målgruppen. Konceptet er igen krystalklart; vi vil være platformen, som inspirerer! Vi vil inspirere igennem de mange dygtige folk, vi har på sitet, samt finde nye spændende talenter, alle med vilje og mod til at give inspiration videre til andre, så de kan finde det mod, vi tror så meget på, at man skal have for at opnå sine mål!

Resten af 2014 kommer til at byde på flere spændende historier, nyt site, tilgang til teamet, en ny street løbe klub, sammen med DKs mest populære preppy street tøjmærke og et andet online univers, ligesom vi vil blive ved med at sprøjte inspiration ud igennem, alle de seje folk der bakker op omkring dette univers!

Tak til alle der har bidraget, om det så er som ambassadør, læser, annoncør så får du den vildeste highfive  – og husk, med flid, mod og kreativitet så kommer du langt! Peace out!

/dontt.dk
Daniel, Martin & Jon

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 21.44.34