6 pointer på 6 minutter fra Folkemødet

Det er næppe gået din næse forbi, at der var “Folkemøde” på Bornholm i sidste uge. Et godt stykke over 100.000 gæster, 3200 events arrangeret af knap 1000 arrangører. Så der var run på den lille by Allinge, der til daglig har under 2000 indbyggere.

Der var mange gode ting, der var mange ligegyldige ting….. Men vi har samlet nogle af dem, vi syntes var værd at notere sig:

1. Østergaards garanti:
“Jeg garanterer, at vi efter næste valg kun støtter en regering, der gør sig uafhængig af Dansk Folkepartis politik.”

Folkemødet var knap gået i gang, inden den første garanti var kommet fra en af de mange politiske ledere, som befandt sig på Bornholm. De Radikales leder, Morten Østergaard fortsatte, hvor han slap fra folketinget, og sendte nogle klare signaler til Socialdemokratiet. Måske ikke så overraskende, men hvor er det rart, at der er en politiker, der tør tage tydelig afstand fra DF.

2. Poul Nyrup med vigtigt budskab.
Den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussem var også på Folkemødet, hvor han i øvrigt fyldte 75 år. Han ramte rigtigt, og fik enormt mange roser for hans budskaber på øen. Vi fandt det allerbedste her! Tak, Poul. Det er så rigtigt.

3. Uffes fede fester:
Der blev holdt mange fester på Bornholm og mange gode, men festerne med Alternativet og navnlig Uffe Elbæk var der knald på.
Dette tweet fra Alternativets kommunikationslejr siger mere end 1000 ord.

4. Ledelse af den yngre generation:
Andreas von der Heide fra tøjmærket Les Deux var i en spændende debat omkring ledelse af den yngre generation med blandt andre Aller-bossen Lars Sander Matjeka. Udover opmærksomheden over at have bygget en god forretning op, har manden bag Les Deux fået velfortjent ros for hans nytænkning indenfor “arbejdsplads” Han har givet medarbejdere fleksible arbejdstider, muligheder og fx. indrettet et træningscenter på kontoret på Frederiksberg, så man ikke skal bruge tid og penge på at træne andre steder. Noget du kan læse mere om her. 

5. Det snakkede “folket” om:
Twitter er endelig danskernes foretrukne sociale medie. I hvertfald på Bornholm 4 dage om året. Der er tweets i tusindvis hver eneste dag. Hvis man tager den debat for troende, så var de mest diskuterede emner på folkemødet følgende:
1. Sundhed
2. Demokrati
3. Unge / Uddannelse / forebyggelse
4. Innovation
5. Bæredygtighed
På de næste pladser kom politik ( som vel er det hele? ), EU, digitalisering, miljø og iværksætteri.

6. Den gode stemning!
Fra Bornholms Politi er der stor ros til de mange gæster. Ordensmagten kalder det “et meget flot og velafviklet folkemøde”, hvor det meste, som politiet har kunnet melde om af ulovligheder, har været småting. Lad det forsætte sådan – og så glæder vi os til det 9. folkemøde næste år!