En Dreng En Pige

“Men lige nu ligger vi bare som krokodiller i vandoverfladen og udvikler os og suger fisk i os   – og så en dag så HAPS ;-)”

En mørk nat i efteråret 2012 blev ideen om en dansk duo bestående af en pige og en dreng født.  Fabian var etableret DJ med masser af erfaring og respekt i DJ miljøet – jeg havde aldrig skruet på en knap.

Jeg sidder på gulvet i øvelokalet og kigger op på Fabian, som tryller bag pulten. Han er dygtig.

Lige om lidt er det min tur og jeg kan næsten høre mit eget hjerteslag under blusen. Jeg er stadig lidt nervøs. Vores spille-set er sexet, beskidt, dansevenligt og frækt – og det er vores opgave at få klubben til at svæve.

I januar havde vi vores første gig. Der var mødt en masse DJ´s op for at kigge og lytte. Det kunne jo være hende den nye faldt igennem. Men vi havde en succes aften – og fik masser af dejlig feed back. Jeg følte mig velkommen.

Vi har selvfølgelig talt om, hvad drømmen og visionerne handler om. Overordnet vil vi bare gerne skabe en fest og se glade mennesker danse til vores musik. Men der ligger mere i det.

Fabian:  ”Vi gør det fordi vi har en stor passion for musik og for hip hop. Vores drøm er at komme ud over landets grænser og samtidig være ydmyge og udvikle os konstant. Vi vil gerne blive så dygtige sammen så der opstår synergi og sammensmeltning. At vi er et team der arbejder på pulten i et flow som kommer helt ud til endevæggen.”

Ibi: ”Jeg har aldrig haft en DJ drøm, men har altid elsket musik og især hip hop. Jeg har været naturlig nysgerrig i mange år efter at vide, hvad fanden der foregår oppe bag pulten. Hvor svært er det egentlig? Og jeg skulle da hilse og sige, at det er svært. Især hvis man gerne vil respekteres og anerkendes for at mixe godt og lade musikken tale i stedet for al mulig gøgl. ”

Fabian: ”Vi har været pænt gode til at sætte os et mål og været i øveren mange gange. Vi var så heldige at få lov til at øve nede på Spektrum (Club-båd i Københavns Havn) Den første dag kunne Ibi jo ikke noget overhovedet. Jeg tror ligefrem hun fik slukket for lyden midt i et Lil Wayne nummer. Et par gange. Men hun er lysår fra det nu. ”

Ibi: ”Jeg har fået en kæmpe respekt for de Dj´s der får en fest op og stå, leverer frække mixes og samtidig har overskud til at smile og kigge op, mens deres hænder har et andet liv. ”

Fabian: ”Det kunne være fedt, hvis vi en dag kunne lave vores egen musik og udvikle os der – og sammenflette det med de store klassiske verdenshit, når vi spiller. Det må være en vild oplevelse at få folk op og køre over noget, som startede som tanke og så drøner ud gennem højtalerne.”

Ibi: ”Vi er meget ydmyge omkring vores projekt  – som jo nu er et fedt sidejob for mit vedkommende. I starten var der mange spørgsmål.  Hvad med vores aldersforskel? Hvad med at jeg står i Go Morgen Dk og også er mor? Hvad gør vi med alt det? ”

Fabian:  ”Op i r—– med alder. Det her handler om musik og stemning og så er jeg ligeglad med hvor gammel min partner er. Er hun cool og dygtig og så passer vi sammen som venner og samarbejdspartnere  – så er alt godt. ”

Ibi: ”Og så er det nok også vigtigt at huske på for mig – i hvert fald – at være DJ  – er mit alter ego.  Musikken har altid ligget i mig og jeg vil beskæftige mig med det på den ene eller anden måde.  Jeg kan sagtens få mit liv til at gå op og jeg får så meget livskvalitet af at spille for glade folk. Jeg er så stolt af Fabian og den måde han har lært fra sig på.”

Fabian : ”Musikstilen er rå hip hop mixet med klassikere. Engang imellem syrer vi det til med noget kant – idet hele taget kan vi godt lide at gå hen til kanten. Men vi har ikke i sinde at stå og educate folk kl 02.30 med et eller andet vildt som kun vi har lagt øre til og synes er fedt. Man bliver nødt til at følge det flow der er i klubben – og så langsomt – introducerer det nye med kompetence og nænsom hånd. ”

Ibi: ”En Dreng En Pige  – navnet er måske det mest underspillede DJ navn der findes. Hvis vi skal ud over grænsen på et tidspunkt er det nærliggende at omdøbe til A Boy A Girl. Men lige nu ligger vi bare som krokodiller i vandoverfladen og udvikler os og suger fisk i os   – og så en dag så HAPS ;-)”

Fabian: ”Vi havde mange grineture over det navn.  Jeg kan huske vi stod nede i Studiestræde  – en hel klump mennesker som bare skød navne fra hoften.  Der var bl.a. navne som ”Putins Bastards”,  Nutmix, Knuckles 2 The Balls og alt mulig andet wack. ”

Ibi: ” Det var rart at vi landede på noget helt enkelt.  Også selv det er et stykke tid siden jeg har været en pige;-)”

 

// Ibi & Fabian