Deleøkonomiens svar på DBA ruller ny APP ud

Deleøkonomi er “talk of town”.
Når eksperter udtaler sig om fremtiden, så er det mere reglen end undtagelsen at deleøkonomi bliver nævnt.

Det mærker blandt andet Go More. I mandags kunne Sonja Furu, der er presseansvarlig fortælle til MX.dk, at de har fået en stigning på over 40 procent i antallet af private, der udlejer deres biler gennem tjenesten, i forhold til januar 2017. I alt har GoMores brugere booket omkring 51.000 private lejebiler det seneste år.

Hun fortæller videre:
»Det er virkelig gået fremad – især i det sidste halve års tid, hvor vi har oplevet en virkelig stor stigning i antallet af folk, der gerne vil leje en bil – men også i antallet af folk, der gerne vil udleje.«

En anden af de store deleøkonomiske platforme er Yepti. De har netop skiftet webplatformen ud med en app. Yepti er den brede platform herhjemme. I mellem de 14 kategorier finder du alt fra værktøj, popcornmaskiner til autoudstyr. Der er kort sagt, hvad du mangler.

Jon Nedza som har PR- & Marketingansvaret for Yepti fortæller:
» Vi mærker interessen på flere parametre. Vores tilgang af brugere er fortsat stor, men de eksisterende brugere bliver også mere aktive.  Det er sidstnævnte, der betyder noget for mig, og er den egentlige indikation på trenden.«

Du kan hente deres nye app her.

I november opkøbte Yepti en anden platform ved navn Closay, hvor man har kunnet leje og udleje kjoler. Disse to er nu lagt sammen, hvilket giver endnu flere muligheder, og der er bestemt ikke skruet ned for ambitionerne. Det fortæller CEO i Yepti, Jan Mølhave her:

Hvorfor går Yepti fra web til ren app-løsning?

Yepti har hidtil anvendt web med en tilhørende webbaseret app som aktivitetssted for brugerne. Rigtig mange brugere har gennem længere tid efterspurgt en “rigtig” app, da en sådan i endnu højere grad vil kunne opfylde brugerens behov for funktionalitet, fleksibilitet og lækkerhed i brug. Derfor har vi udviklet en app til IOS og Android som fremtidigt aktivitetssted. Yepti vil fortsat være til stede på web, men al brugeraktivitet vil fremover ske gennem de to nye apps.

Hvad er ambitionerne for Yepti ? På kort og lang sigt?
Yepti henvender sig til alle typer danskere. ​Med mere end 20.000 danske brugere favner Yepti allerede i dag hele Danmark, dog med størst aktivitet i de større byer. Det er vores ambition, at brugere af Yepti til enhver tid vil kunne finde og leje den genstand, som de står og mangler – og altid indenfor kort geografisk afstand. Den ambition tror vi er opfyldt, når Yepti er nået ud til 5% af alle danskere, dvs. ca. 250-300.000 brugere.

Hvordan ser du den generelle status for delekonomien i Danmark anno 2018?
’Deleøkonomi er stadig et helt nyt fænomen, såvel nationalt som internationalt. Hvis man ser bort fra privat boligudlejning og privat bilkørsel, fylder deleøkonomi inden for diverse produktområder stadig meget lidt. Men tendensen er stærkt stigende. Mere end 25% af alle danskere har det seneste år benyttet sig af deleøkonomiske platforme og flertallet af danskerne er positive over for at anvende deleøkonomi som et af elementerne i forbrugsadfærden.