3 collabs du skal holde øje med

Collaboration, collabs, samarbejder, projekter osv…
Der er noget smukt og interessant, når 2 kreative hjerner mødes, og forenes i et fælles produkt med det bedste fra hver side!

I forbindelse med modeugen 2016, som afholdes i disse dage i København har vi samlet lidt nyheder til dig.

Dontt.dk giver dig her 3 kommende collabs du skal holde øje med:

HAY x IKEA:
Vi starter med et dansk/svensk samarbejde ( og udenfor textil verdenen ) mellem IKEA og HAY. Dog må du vente helt til efteråret 2017, men spændende ser det ud.  Det er et designsamarbejde om, at skabe en ny kollektion med fokus på samvær i stuen samt, at få skabt en ny skandinavisk design-identitet.

Marcus Engman, Designchef i IKEA:
”I et forskelligartet Skandinavien fyldt med kontraster er der behov for at tage det næste skridt og definere en ny skandinavisk design-identitet. Det første step sker ved at åbne op og begynde at lege med vores værdier kombineret med materialer, farver, produktionsteknologi, funktioner – vores rødder,” siger Marcus Engman, Designchef i IKEA.

Rolf Hay, co-founder i HAY:
”Jeg er fascineret af den måde, ting bliver fremstillet på, og jeg er meget interesseret i den nye teknologis muligheder. Folk spørger ofte, hvad verden mangler. Jeg synes, det er interessant at kigge på, hvad vi kan opnå med morgendagens muligheder i moderne produktion og skabe forbedringer ved at benytte det.”

ikeaxhay


LES DEUX x Kopenhagen Fur:
Siden den første sweatshirt for fire år, er der blevet designet og solgt utallige sweatshirts til ind- og udland. Sweatshirten har været et af kendtegnene for det danske brand Les Deux og nu tager de sweatshirten til næste niveau, med det nye collab med Kopenhagen Fur. Udfordringen med at inkludere fur på sweatshirts er lykkes til perfektion i dette unikke samarbejde, som lanceres 2. september, hvor de limiterede 100 sweatshirts bliver sat til salg online.

Andreas von der Heide, Founder, Les Deux:
“Hvorfor skal sweatshirten ikke være eksklusiv og noget helt unik? Det spørgsmål gav vi os selv for godt 1,5 år siden. Vi ville lave noget der larmede og tage den cool sweatshirt, som vi kender den og gøre den eksklusiv, og kun tilgængelig for de få. Kopenhagen Fur er et ældre hus som vi har stor respekt for, men som samtidig er meget interesseret i disse samarbejder, hvorfor et partnerskab lå lige til højrebenet. Kollektionen er simple og består af tre items. En hoodie med læder og mink, som bliver produceret i 10 eksemplarer, og hvor forbrugeren søger noget virkelig eksklusivt. Derudover kommer der to sweatshirt som der er produceret 100 stk. af, og som bliver mere tilgængeligt prismæssigt.”

“Jeg er super stolt over samarbejdet og glæder mig meget til at lancere det.”

fur_dontt_collabartikel

Soulland x Eric Koston / Nike Skateboarding:
Det er ingen hemmelighed at Soullands stifter og designer Silas Adler har skateboardrødder. Det kommer til tydelighed i det nyeste Collab. Soulland har nemlig udviklet et collab, med pro skateren Eric Koston og Nike SB. Det er blevet til en større kollektion, som har fået navnet: ‘FRI.day’.

Silas Adler, Founder/Designer, Soulland:
“FRIday er ligesom Soulland, det er lidt et ordspil, der har en praktisk mening og en, som relaterer sig til følelser. I København kan du svømme i havnen. Det er en meget unik og vigtig del af Københavns ungdomskultur, og det var inspirationen bag FRI.day”

“Den følelse, du får fra at få fri fra arbejde op til weekenden, og tage ud til skateparken og mødes med dit crew. Drikke øl, tage hjem og tage et bad, take på klubben eller en bar, og så på vej hjem står solen op, og du tage en svømmetur i havnen. Det er følelsen af en fredag, men også følelsen af frihed. ‘FRI’ betyder frihed på dansk”.

soulland-nike-sb-eric-koston-friday-night-collection-02

Hvad kommer vores navn egentlig ud af? 
Få svaret her: dontt_meaning