TRUE GUM: Vi vil ruske op i tyggegummiindustrien

En god creator-historie har altid været en stor del af DNAen for dontt.dk ! Vi har siden 2012 som det første medie sat fokus ( og ramt rigtigt ) på iværksættere som Johan Bulow, Andreas von der Heide og ja listen er lang.

I dag kan vi præsentere endnu en. Vi skal møde Morten Paulin Ebdrup, som sammen med sit team laver tyggegummi. Det hedder TRUE GUM, og er ikke tyggegummi som vi kender det. De laver 100% naturligt, bionedbrydeligt og uden plastik, aspartam eller anden uønsket kemi. I dag præsenterer de dem selv og produktet for os.

( Vi er vilde med det, vi er vilde med folk, der kan inspirere med deres flid, mod og kreativitet, som altid har været et mantra her!
Hvilke iværksættere skal dontt.dk holde øje med,så andre kan høre og blive inspireret af deres historie?
Mennesker inspirerer mennesker! Tip redaktionen på info@dontt.dk ) 

Her kommer Morten Paulin Ebdrups, Co-founder i True Gum fortælling:

( Billedet: Fra venstre mod højre: Jacob Motzfeldt, Peter Regnersgaard, Zabrina Ziegler og Morten Paulin Ebdrup )

Ideen til True Gum opstod for ca. 18 måneder siden under et aftensmåltid, hvor Peter og jeg kom til at tale om, hvad tyggegummi egentligt er lavet af. Ingen af os havde den fjerneste anelse. 30 minutter forinden havde vi stået og kokkereret et sundt, økologisk måltid, og bagefter satte vi så tænderne i et lille stykke neon-farvet  gummi, som vi aldrig nogensinde havde forholdt os til indholdet af. Det føltes som noget af en kontrast.

Et par hurtige søgninger på mobilen viste, at den kunstige gummibase, som danner fundamentet for konventionelt tyggegummi, indeholder mange af de samme ingredienser, som også bruges til at lave lim, plastikflasker og bildæk. Ikke ligefrem noget, som vi havde lyst til at tygge på.

Vi lever i en tid, hvor mange bliver stadigt mere opmærksomme på, hvad de putter i kroppen, og derfor ser man også et indtog af ”free-from” og ”better-for-you” produkter i langt de fleste fødevarekategorier.

Derfor undrede det os også, at der ikke var et renere alternativ i tyggegummikategorien. Et tyggegummi, som man kan tygge med god samvittighed – både over for sig selv og over for miljøet. Vi satte os derfor for at udvikle vores eget – 100% naturligt, bionedbrydeligt og uden plastik, aspartam eller anden uønsket kemi.

Det viste sig dog at være noget sværere end først antaget. Så snart vi var færdige med vores almindelige job, drønede vi hjem til mit lille køkken på Østerbro, hvor vi tilbragte hver eneste aften foran tyggegummi-gryderne. Fremskridtene var dog begrænsede, og det føltes som om, at vi løb hovedet mod muren hver eneste aften. Vi søgte derfor kompetent hjælp og fik tilknyttet Zabrina, som har en faglig baggrund inden for fødevareudvikling, til teamet. Zabrina viste sig at være ”the missing piece” og efter præcis 472 forsøg i det lille køkken, havde vi et tyggegummi, der var godt nok til, at vi turde sige vores job op i en velrennomeret konsulent virksomhed og forfølge tyggegummi eventyret fuldtid.

I samme omgang fik vi Jacob med som co-founder, som besidder mange af de kompetencer, som vi havde brug for, og som var afgørende for, at True Gum kunne blive en succes.

I starten var det skræmmende at sige sit job op, for at tage kampen op mod internationale brands som Stimorol og V6, som har enorme pengesummer og marketingsapparater bag sig. Men vi var også meget bevidste om, at vi kunne tilbyde noget, som var anderledes, og at der var plads til nye, utraditionelle smagskombinationer i et naturligt og rent produkt. Vi har derfor hele tiden troet på, at vi kunne ruske lidt op i den ’støvede’ tyggegummiindustri, som i vores optik ikke har budt på nogen reel innovation de seneste 20 år.

Et af de sværeste besutninger indtil videre har været valget om at producere alt selv. Den nemmeste og hurtigste løsning, havde helt sikkert været at få vores tyggegummi produceret hos en tredjeparts producent i Tyrkiet, Polen eller Tyskland. Alligevel har vi valgt at producere alt selv, da det er den eneste måde vi kan sikre os, at kvaliteten er i orden. Samtidigt giver det fleksibilitet til hele tiden at forbedre produktet og eksperimentere med nye smagsvarianter. Alt True Gum bliver derfor produceret på vores lille fabrik i et af de gamle lokomotivværksteder i udkanten af Vesterbro, hvor vi selv står og producerer tyggegummiet hver eneste dag.

True Gums rejse startede i midten af 2016, med en drøm om, at de utallige forsøg vi lavede aften efter aften, en dag ville udmønte sig i et produkt, som var tilgængeligt for hele befolkningen. Cirka et år senere fik vi to eksterne investorer med, og i samarbejde har vi etableret et produktions-setup, der gjorde den drøm mulig. Det har været med hånden på kogepladen hele vejen, og derfor er vi også super glade for den modtagelse, vi har fået hos både forhandlere og forbrugere. Vi er netop lanceret i 7-Eleven og kan derudover købes på Louisiana, Arken, samt en række cafeer og design butikker landet over.

/Morten Paulin Ebdrup
Co-founder, True Gum