Det skal du se på Bornholm

Seværdigheder på Bornholm? …. som du SKAL se og ikke koster noget som helst! Vi har samlet et 10 minutters overblik til dig her:

Hammershus:
Hammerknuden er Bornholms nordlige spids. Her finder du Hammershus, som er en stor del af Danmarkshistorien. Hammershus er en ruin af en middelalderborg, ja faktisk nordeuropas største. Borgen menes grundlagt i begyndelsen af 1200-tallet.
Det er en kæmpe oplevelse for store og små. Det ligger flot ved Hammersøen, og der er masser af muligheder for både at blive klogere på historien og for de lidt mindre at lege rundt. Skoven omkring er i øvrigt der, hvor Krølle Bølle og hans familie menes at bo. Hvem er Krølle Bølle? Læs her

Rundkirkerne:
Vi har faktisk aldrig selv dyrket det, men man kan ikke lave en bornholmer-guide uden at nævne de flotte rundkirker. 
Den største og mest berømte af de rundkirker er Østerlars Rundkirke.

Helligdomsklipperne: 

Helligdomsklippene er en virkelig populær seværdighed. Masser af smukke klipper, tunneller og huler. I en af klipperne kan du komme 60 meter ind. Det hele er opkaldt efter en hellig kilde, som havde sit udløb ved klipperne. De udfordrende bornholmske Helligdomsklipper tiltrækker også klatre-entusiaster. En stor del af området er dog fredet og bør derfor ikke benyttes til klatring. Det er blevet kaldt en af Danmarks flotteste naturseværdigheder overhovedet af mange. Det ligger imellem Tejn og Gudhjem.

  

Ekkodalen:
“Hvad drikker Møller” ? Ekkoet vil tydeligt svare “øller”. Ta´ en tur til ekkodalen, hvor du kan vandre igennem en 200 år gammel skov. De stejle klippevægge gør, at der er et tydeligt ekko.

Døndalen:
På nordbornholm ( som bare er det smukkeste og dejligste område på øen ) finder du også Døndalen. Midt i dalen er Danmarks højeste vandfald på ca. 20 meter. Der er lange stier, der forbinder hele området. Det er virkelig noget, I skal se! Den nemmeste vej til toppen og den bedste udsigt til vandfaldet er en 2 km. rundtur, som de små også sagtens kan være med på. Der er tydeligt skiltning hele vejen.

Strand:
Hvis du skal på en lækker SANDstrand, så er det Dueodde, som du skal besøge. Stranden finder du på sydspidsen af Bornholm. Vi synes, at området er lidt kedeligt, men stranden er super lækker. På de mange andre strande der er på Bornholm er der mindre sand, men tilgengæld kan du bade fra klipperne. Men pas nu på og følg alle regler, der er på strandene.

Hasle havnebad:
På havnen i Hasle finder du det relativt nye “havebad”. Det er ret flot, og har du mere end en weekend på øen, så er det værd at prioritere. Forvent en lækker badeplatform og saunabygning samt et 15 m langt bassin og et 17 m2 børnebassin.

Vang Granitbrud:
På den nordvestlige del af Bornholm, der finder du et storslået område kaldet “Vang Granitbrud”. Der er blevet brudt granit derfra i mere end 100 år, og har blandt andet leveret til Storebæltsbroen. Området er blevet gjort meget venligt for besøgende, blandt andet med nye stier etc.