Dansk kæmpetalent rykker tættere på Le Mans

newsletter1_nicolaj

Nicolaj Møller Madsen har skrevet ny kontrakt med Audi Sport, der sikrer ham et sæde i Europas største GT3-serie og en unik chance for at bevise, at han er fremtidens mand for Audi.

Målet om at blive Danmarks næste store Le Mans-kører er rykket et skridt tættere på for stortalentet Nicolaj Møller Madsen. Audi har udvalgt den 22-årige fynbo til at køre Blancpain Sprint Series, som er Europas største GT3-serie, og dermed også det sidste skridt på vejen, inden han efter planen kan sætte sig i en Le Mans-bil allerede næste år.

Sportschef: Ser snart Nicolaj på Le Mans
I 2015 kørte Nicolaj Møller Madsen i Audis talentserie Audi TT Cup, og den tyske motorsportsgigant har virkelig set fart i knægten fra Søndersø, for som den eneste af seriens 24 kørere, er han blevet tilbudt et sæde i den prestigefyldte GT3-serie af Phoenix Racing, som er Audis mest succesrige GT3 Team.

– Det er et stort skridt i Nicolajs karriere, og det bliver virkelig spændende at følge ham. Aftalen med Phoenix-teamet sikrer ham det bedst mulige materiel og opbakning fra Audi. Samtidig er valget af løbsserie endnu et stort skridt mod et sæde i Le Mans, udtaler Bo Baltzer Nielsen, der er sportschef i DASU. Nicolaj Møller Madsen har været en del af DASU og Team Danmarks talentprogram siden 2008.

Går efter top 3
Blancpain Sprint Series består af fem forskellige løb fordelt over sæsonen på kendte europæiske racerbaner som Nürburgring i Tyskland, Hungaroring i Ungarn og Circuit de Catalunya i Spanien. I løbsserien køres ét-times løb både lørdag og søndag. Nicolaj Møller Madsen har tårnhøje forventninger til sig selv.

– Jeg kan slet ikke vente til det første løb køres i april. Audi har fortalt mig, at de ikke har nogen resultatmæssige krav, men at de vil se, at jeg udvikler mig som kører. Jeg har dog selv en klar målsætning om at ende i top 3 i Silver Cup for kørere under 25 år, fortæller han.

Mangler hovedsponsor
Nicolaj Møller Madsen er den næstmest vindende danske gokartkører, kun overgået af Jan Magnussen, men som racerkører er det ikke nok at kunne køre stærkt. Evnerne til at finde sponsorer og samarbejdspartnere er mindst ligeså vigtig, og Nicolaj har fra starten måttet gøre det hele selv. Han har samlet et erhvervsnetværk med over 120 sponsorer og medlemmer – og med sæsonplanerne på plads, kan jagten på en hovedsponsor nu for alvor sættes ind.

– Jeg har kontrakt med Phoenix Racing, støttet af Audi Sport, men jeg skal stadig selv finansiere 50% af mit budget. Bare at få lov til at teste på banerne er rigtig dyrt, men nødvendigt for at kunne præstere. Så lige nu er jeg et stort skridt efter mange af mine konkurrenter, der har fået hovedsponsoren på plads. Så den står på masser af hårdt arbejde forude de næste måneder, fortæller Nicolaj Møller Madsen.

Lars Seier: En ung mand der vil frem i verden
I dag samarbejder Nicolaj med bureauet Oktober KBH, der har samlet et advisory board med en række fremtrædende iværksætterprofiler, der rådgiver den unge racerkører.

Det tæller blandt andet Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen, lakridskongen Johan Bülow og en række andre succesfulde danske iværksættere.

– Nicolaj er en knægt med krummer i. Derfor formår han også at samle folk omkring sig. Han VIL køre Le Mans, og det er vi slet ikke i tvivl om, at han kommer til. Derfor er han også rent kommercielt et meget interessant navn, som vi glæder os til at følge, fortæller Lars Seier.

Første løb er 8 april-10. april på Misano World Circuit Marco Simoncelli i Italien. De danske Tv-seere kan glæde sig til at kunne se samtlige løb i 2016, der alle bliver livetransmitteret på Eurosport.

Alle forespørgsler omkring sponsor, partner eller interview ønsker med Nicolaj Møller Madsen rettes til:
Jon Nedza, jon@oktoberkbh.dk

Flere billeder fra underskrivelsen i går ved Audi Sport, Tyskland. Kan frit benyttes:
Dontt1_Nicolaj Møller Madsen

Dontt4_Nicolaj Møller Madsen

Dontt3_Nicolaj Møller Madsen

Dontt2_Nicolaj Møller Madsen