Med børn på Bornholm

Hvis du er på Bornholm med børn, så er nedenstående forslag rent guf. Men der gemmer sig vel en barnlig sjæl i alle, så hvis ikke, så kan det da være alligevel… 😉

Brændegårdshaven.
Et af de mest populære familiesteder er parken Brændegårdshaven. Her finder du både Zoo, forlystelser, en flot have og et stort vandland. Du finder ikke de halsbrækkende forlystelser, men der er geder at klappe, robåde og masser af hoppeborge i naturskønne omgivelser. Der er både spisesteder, men også mulighed for at have mad med selv. Vi foretrækker faktisk det sidste. Det er nogle kedelige spisesteder, men omgivelserne er helt fantastiske. Så lav en lækker madkurv, husk et tæppe og nyd det:) I et par år hed Brændegårdshaven i øvrigt JOBOLAND, efter sigende pga. at man ville finde et navn, som tyskerne kunne udtale. Det er til stor jubel for mange bornholmere lavet om igen, efter nye forpagtere overtog stedet.

Meget godt symboliseret med kommentarerene på denne Facebook post:)
( Åbningstider / priser varierer lidt, men kan ses her )


Torvehallen – Bornholm.
I det gamle slagterhus i Rønne finder man nu Bornholms Torvehal.
Et perfekt sted, hvis du er nysgerrig på alle de lækre fødevarer der produceres på Bornholm. Alt er samlet på samme sted. – Du finder både de velkendte fødevarebrands, men også de nye innovative bornholmske fødevare-startups, som endnu ikke findes på supermarkedernes hylder.

I Torvehallen er der også en café, som tilbyder mad fra foodtrucks i gården.

BornPark – Nordeuropas største minigolfpark.
I år åbnede en ny attraktion på Bornholm. Intet mindre end en fantastisk minigolfbane, og nej det er ikke som den, du har prøvet på den lokale campingplads. Her er der virkelig kræset for en kæmpe oplevelse, hvor du samtidig lærer Bornholm at kende.

De 18 huller er nemlig formet som en karikatur af de skønneste natur- og kultursteder på Bornholm. Banen er for alle aldre, så det er en helt oplagt konkurrence, hvis familiefreden lige skal sættes på prøve. En runde tager ca. 2 timer for fire personer.

Adresse: Gudhjem 27, 3760 Gudhjemvej. Priser: 75/50 voksne/børn. Åbent fra 10.00-23.00 hver dag hele sommeren.

NaturBornholm
Få en masse viden om Bornholms natur på en underholdende måde. Det er missionen for Natur Bornholm, som er et oplevelsescenter, hvor man kan opleve Bornholms særprægede natur i nutid og fortid. Hele centret er fyldt med udstillinger og aktiviteter.

Og når vi skriver fortid, så mener vi fortid. Du kan faktisk komme 1.700 mio år tilbage i tiden, og efter du er blevet gennemrystet af jordskælvet, så “bliver du nød til” at vandre tilbage til nutiden. Undervejs kan du lave en bjergkæde, se en dinosaur blinke og hilse på de levende krokodiller.

Der er åbnet alle dage fra 10-17 og koster 120/60 kr.

Og så til iskortet:
Når man holder ferie på solskinsøen, skal der naturligvis også nogle gode is til. Den mest populære finder du i is-forretningen Gudhjem Special på Gudhjem havn, der har eksisteret siden 1959. Den bornholmskproducerede softice er favoritten. Turister jagter tit en Krølle Bølle is, men det er faktisk mange år siden, at ismejeriet, der lavede Krølle Bølle is, lukkede. I 2013 solgte man faktisk rettighederne til et fynsk firma, som 3 år senere opgav. Meen Krølle Bølle lever nu i bedste velgående på dejlige Bornholm.

Hvem er Krølle Bølle, det bornholmske nationalklenodie. Få svaret her!


Og så skal du huske de mange flotte (gratis) seværdigheder på Bornholm. Få et 10 min. overblik her. 

se

KOM TIL FORSIDEN AF VORES “BORNHOLM” GUIDE HER