Årets Upcoming?

August Fenger aka. Eloq er godt igang med at brage igennem med sin egen solo karriere. Indtil nu har han mest været kendt som producer i Cheff Records, som blandt andet tæller Kidd, Top Gunn og Klumben. I år er han af IBYEN.DK (Politiken) blevet nomineret til “Årets Upcoming”

DONTT.DK mødtes med Eloq, som i den grad har gjort DAGENS DONTT…

1) Hvilket nummer er du mest stolt over i 2012?
1. Det bliver nødt til at være produktioner for andre. Da det er der, jeg bliver mest stolt af mit arbejde pg.a dets møde og påvirkning af en kunstner udefra.
Så Glass med mø som jeg lavede med Ronni Vindahl. Selvom det først kom ud i år eller 16 med Kidd.

2) Hvorfor?
2. Begge fordi de lægger sig væk fra de rap produktioner jeg plejer at lege med. Og de svæver mere omkring mine egne solo produktioners univers. Og det er fantastisk fede tracks altså!

3) Hvad har været den mest syrede oplevelse, hvor du for alvor måtte knibe dig selv i armen og sige: “Is this fo’ real”?
3. Hver dag bliver mere og mere syret synes jeg. Da Skream og Benga spillede min single “Cmon” og snakkede om den på BBC var jeg ret oppe og køre!

4) Er der nogle oplevelser, du gerne ville have været foruden?
4. Der er ingen oplevelser, jeg vil være foruden.

5) Hvordan ser du musikbranchens tilstand lige nu?
5. Den er speciel. Den halter til højre og venstre om hvorvidt, man skal udgive og promovere musik og udgivelser. Internettet og medierne har overhalet de store drenge og gjort hjemme films folk og soveværelsesproducere til helte! Det kan vi lide. Hvis du gør noget fedt skal det bare ud til folk og ingen mellemmænd, hvis du selv kan gøre det.

6) Hvorfra henter du din egen inspiration?
6. Overalt. Selvfølgelig bliver jeg inspireret af indtryk og musik udefra. Men oftest kan en gåtur uden musik i ørerne gøre arbejdet for mig. Jeg elsker musik og lyde så meget, så hvis jeg ikke hører dem igennem hørebøfferne, så går der ikke lang tid før jeg har lavet min egen melodi inde i hovedet, jeg kan gå og lytte til. Sådan er mange af mine sange faktisk blevet til.

7) Stort tillykke med nomineringen.. Hvad er så målene fremover?
7. Blive ved med at presse mod udlandet, indtil jeg laver Diplo and Friends mixes og producerer for R. Kelly!

8) Vi skal lige afprøve dine synske evner: Hvad bliver det helt store hit i år?
8. Hip hop har jo på verdensplan fået en kæmpe adrenalin indsprøjtning, der kan ses i mange andre genrer. Og med de mere eksperimentielle produceres indtog (Hudson Mohawke, Shlohmo bl.a.) på den store hip hop scene, kan der kun ske en eksplosion af god musik, der gerne vil krydse grænser til niche folk såvel som mainstream på samme tid. Herligt!

9) Og hvem bliver den helt store artist i dette år i DK såvel som udlandet?
9. Mø, Mø og atter Mø! Al min kærlighed til odensepigen Karen! Og lad mine fingre være med på nogle af hendes verdenshits!

10) Hvordan skal det fejres, når 🙂 du bliver kåret til “Årets Upcoming” af IByen.dk? 
10. Øl, fisse og hornmusik, bogstaveligt talt.

 

STEM PÅ ELOQ! DU GØR DET LIGE HER: http://politiken.dk/ibyen/nyheder/ibyenprisen/ECE1927554/stem-hvem-skal-vaere-aarets-upcoming-musiknavn/

Seneste indlæg af